Cara Memasak Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Menyiapkan Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka Yang Menggugah Selera Ikuti Caranya Dibawah. Ayam masak kicap bersama kentang, yg mudah, pantas dan yg paling penting…rasanya cukup sedap. Ni lah menu favourite anak-anak Che Nom. Cara masak resepi ayam masak kicap: Gaulkan ayam dengan kunyit kemudian goreng separuh masak dalam.

Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka Resepi Ayam Masak Kicap yang mudah disediakan dan sedap sangat rasanya. Pasti ramai yang menggemari ayam masak kicap dan ada pelbagai versi cara untuk memasaknya. Ayam masak kicap, ayam kicap atau ayam kecap ialah ayam hidangan rebus atau reneh dalam kicap manis (Kecap manis atau kicap lemak manis) yang biasa dijumpai di Indonesia dan Malaysia. Anda bisa membuat Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka dengan 7 bahan dan 2 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka

  1. Ambil Ayam bahagian paha dan kepak dicuci dan gaul garam kunyit kemudian goreng.
  2. Ambil 5 ulasa bawang putih ditumbuk.
  3. Ambil 1 biji bawang besar potong bulat.
  4. Anda perlu Halia.
  5. Anda butuh Kicap manis dan pekat.
  6. Anda perlu Sos tiram.
  7. Anda perlu Hiasan daun bawang,cili padi hijau.

Di Indonesia, ayam kecap adalah kepingan ayam yang direneh dalam kecap manis. Masukkan sos tiram dan kicap kicap serta sedikit air. Kacau rata dan biarkan masak agak lama sehingga rasa. Resepi Ayam Masak Kicap Resepi Ayam Masak Kicap yang mudah disediakan dan sedap sangat rasanya.

Cara memasak Ayam Masak Kicap #phopbylinimohd #menuberbuka

  1. Tumis bawang putih,bawang besar,halia. Dah garing masukkan ayam,kicap,sos tiram dan sedikit air..
  2. Gaul sebati. Taburkan daun bawang. Siap untuk dimakan.

Hai semua, sis nak share satu resipi yang mudah dan senang. Menyediakan Nasi Ayam Kicap Nady bersama dengan Sambal Padu yang pastinya akan. Resepi Ayam Masak Kicap Resepi Ayam Masak Kicap yang mudah disediakan dan sedap sangat rasanya. Takde idea nak masak apa lagi dengan ayam? Marinate chicken with salt and turmeric powder.

Gratis Download ebook Resepi