Cara Menyiapkan Cekodok pisang Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Memasak Cekodok pisang Yang Menggugah Selera Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Godok pisang atau cekodok atau godo-godo adalah kue bola pisang khas Sumatera yang digoreng hingga kecoklatan. Rasanya benar-benar legit karena memakai pisang kepok, raja, atau batu yang. Terima kasih pada yang menonton video ahkak sebelum ni, so video ni pulak khas buat yang nak tau cara buat cekodok dari awal hingga boleh ngap cekodok tu.

Cekodok pisang Lihat juga resep Godok pisang simple & enak enak lainnya. Resepi Cekodok Pisang Terlajak Sedap Untuk maklumat lanjut resepi: iresipi.com/resepi/cekodok-pisang-sedap/show. Kabare ibu ibu.bapak bapak Yang mana sedang. Bunda bisa menyiapkan Cekodok pisang dengan 3 bahan dan 4 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Cekodok pisang

  1. Anda perlu Pisang campur air 2 sudu besar (hasilnya 1 cawan pisang lenyek).
  2. Anda perlu 1/3 cawan Tepung gandum.
  3. Anda butuh 1 sudu kecil garam.

Pisang apa sesuai untuk dijadikan cekodok ? Asasnya semua pisang boleh asalkan ianya dah Pisang bila dah masak, ianya menghasilkan lebih banyak gula. Tapi pisang yang ada, hanyalah pisang emas dan pisang Abu. Jadi kami belilah juga pisang emas untuk dibuat Cekodok.

Langkah-langkah membuat Cekodok pisang

  1. Letak pisang di dalam blend dan air rasa pisang jika masam tambah gula.
  2. Letak garam, tepung dan kacau.
  3. Tutup dan biarkan 10 minit.
  4. Letak minyak di dalam kuali dan goreng.

Hari minggu ini, adalah masa untuk memasak atau menyediakan kuih muih. Resepi Cekodok Pisang, cara orang lama yang tidak menggunakan sebarang ejen penaik. Ini kerana kemanisan cekodok pisang bergantung pada jenis pisang dan tahap masak nya. Resepi Cekodok Pisang Terlajak Sedap Untuk maklumat lanjut resepi: iresipi.com/resepi/cekodok-pisang-sedap/show. Cekodok Pisang, or Jemput-Jemput Pisang is another popular street-snack in Malaysia.

Gratis Download ebook Resepi