Resep Membuat Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi Yang Enak Ikuti Caranya Dibawah. Masukkan cendawan dalam mangkuk dan taburkan Tepung Bestari lalu gaulkan dengan sedikit demi sedikit air agar tepung jadi beku menyaluti cendawan. Bila saya ke mana mana kedai makan atau restoran makan, kalau ada cendawan goreng celup tepung pasti saya akan ambil. Bayam Brazil Goreng Tepung Rangup Crispy.

Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi Dengan menggunakan Tepung Goreng Rangup Serbaguna jenama Bestari sahaja anda boleh menghasilkan ayam goreng rangup seperti KFC! Mudah, senang untuk dimasak dan yang paling penting jimat wang. Di bulan puasa ini tiba-tiba si kecil meminta KFC sebagai juadah berbuka tetapi. Bunda bisa membuat Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi dengan 4 bahan dan 3 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi

  1. Anda perlu 20 kuntum cendawan.
  2. Anda butuh Tepung goreng bestari.
  3. Anda butuh Minyak untuk mengoreng.
  4. Siapkan Sedikit air.

Selain cendawan tiram, boleh jugak guna cendawan yang lain. BESTARI Tepung Goreng Rangup Serbaguna (Pedas). Tepung goreng rangup ini boleh menggoreng pelbagai jenis makanan. Tentunya resepi memasak cendawan ini senang sahaja, hanya menggunakan cendawan inoki sebagai bahan asas nya kemudian disalut dengan tepung bestari dan digoreng.

Langkah-langkah membuat Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi

  1. Cuci cendawan dan toskan. Masukkan cendawan dalam mangkuk dan taburkan Tepung Bestari lalu gaulkan dengan sedikit demi sedikit air agar tepung jadi beku menyaluti cendawan.. Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi
    Cendawan goreng rangup Tepung Bestari #FayeKusairi
  2. Panaskan minyak. Sediakan dalam mangkuk Tepung Bestari kering lalu salutkan dengan cendawan. Gorengkan cendawan sampai garing..
  3. Siap cendawan goreng ranggup Tepung Bestari..

Rasanya sangat rangup, sedap dan menjilat jari. Makan satu sahaja confirm tidak boleh berhenti mengunyah. Goreng cendawan guna bahan yang biasa ada di rumah. ranggup dan sedap.selamat mencuba. Cukup tepung bestari bersama dua bahan lain. Potongan ayam kecil akan buatkan ayam mudah masak dan bahan.

Gratis Download ebook Resepi