Bagaimana Membuat Egg Mushroom Toast Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Egg Mushroom Toast Yang Sempurna Ikuti Caranya Dibawah.

Egg Mushroom Toast Anda bisa menyiapkan Egg Mushroom Toast dengan 5 bahan dan 6 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Egg Mushroom Toast

  1. Ambil Sebiji telur.
  2. Ambil Secubit garam.
  3. Ambil 2 butir cendawan butang.
  4. Anda butuh 2 keping roti wholemeal.
  5. Anda perlu 1 sudu teh mentega.

Langkah-langkah membuat Egg Mushroom Toast

  1. Letakkan sesudu teh mentega ke dalam kuali leper & panaskan atas api kecil. Bila mentega dah cair, letak 2 keping roti wholemeal di atasnya..
  2. Sementara toast roti, hiris cendawan butang. Jangan lupa basuh dulu eh..
  3. Basuh telur & pecahkan ke dalam mangkuk. Tambahkan secubit garam & pukul sampai berbuih sikit..
  4. Susun hirisan cendawan tadi di atas roti di dalam kuali. Kemudian curahkan telur yang dipukul tadi ke atas roti..
  5. Biarkan dalam seminit sebelum balikkan. Mana-mana telur yang dah spill over tu kaup balik & letak atas roti. Hati-hati ye time nak balikkan tu, jangan sampai terburai..
  6. Biarkan dalam seminit sebelum angkat. Siap dan ngap! Kalau nak tambah sos cili sikit kat atasnya pun boleh. Tapi makan macam ni je pun dah sedap..

Gratis Download ebook Resepi