Cara Menyiapkan Neslo Cheesekut Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Neslo Cheesekut Yang Nikmat Simak Caranya Dibawah. Cara buat Neslo Cheesekut versi ochee kitchen Подробнее. Food & Beverage Company. dalgona #coffee #neslo Ok I have decided to join in the crazy with everyone being so hyped up about this Dalgona Coffee. #cheesekut. Food Recipes Lasagna Breakfast Cheese Easy.

Neslo Cheesekut Thousands of new, high-quality pictures added every day. Susu segar secukupnyak. ½ tin susu pekat manis. Made from a simple combination of cream cheese and biscuits, this popular no-bake dessert is all the rage While I've never tried this viral dish, I decided to recreate the Strawberry Cheesekut and was. Bunda bisa menyiapkan Neslo Cheesekut dengan 15 bahan dan 8 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Neslo Cheesekut

  1. Anda butuh Bahan A (Untuk diputar).
  2. Anda butuh 1/2 bungkus cream cheese (sy guna jenama FDH,).
  3. Ambil 1 sudu besar susu pekat (suka manis boleh ditambah 1 sudu lagi sbb dlm bahan2 lain tiada penggunaan gula ☺️).
  4. Anda perlu 1/2 cawan fresh cream vivo (saya guna jenama ni sebab sedap rasa lemak aiskrim).
  5. Anda butuh 1 sudu kacang hazel tumbuk (optional).
  6. Anda butuh Bahan B (untuk celupan biskut).
  7. Ambil 1 peket biskut (saya guna biskut digestive, boleh guna biskut merrie ataupun tiger).
  8. Siapkan 1 sudu besar serbuk milo.
  9. Siapkan 1/4 sudu serbuk nescafe.
  10. Anda perlu Bahan C (untuk pelengkap cheesekut).
  11. Siapkan 2 sudu besar hirisan keju cheddar (saya guna jenama beqa).
  12. Anda butuh 1 sudu serbuk milo.
  13. Anda butuh 1/2 sudu serbuk nescafe.
  14. Anda perlu 1 sudu kekacang (optional).
  15. Ambil 1 sudu chocolate rice.

Cheesekut ni dessert @ pencuci mulut yang paling senang dan sedap untuk dibuat dan dimakan. Kalau nak tengok tutorial macam mana saya buat cheesekut ni, boleh tengok video kat bawah ni ok. Tempahan Cheesekut Online - Beli Cheesekut Online. Cara buat Neslo Cheesekut versi ochee kitchen.

Langkah-langkah membuat Neslo Cheesekut

  1. Mula-mula sekali kita sediakan bahan..
  2. Kemudian, keluarkan cream cheese, masukkan susu pekat dan putar sehingga sebati. Kemudian ketepikan..
  3. Dalam bekas lain, tuang fresh cream dan putar sehingga bertanduk. Saya putar dalam jug shj 😅, bila kita terbalikkan jug, creamnya tak jatuh, tu tanda creamnya elok diputar 😍..
  4. Dah putar kedua2nya, satukan dan masukkan kacang hazel, kemudian gaul sebati. Rasanya kompom sedap 😋. Dah siap, ketepikan sekejap..
  5. Sediakan bancuhan milo, nescafe dan sesudu susu pekat. Guna air panas dna bancuh. Ambil biskut dan celup sekejap shj..
  6. Masukkan dan susun biskut yg dicelup td ke dalam bekas. Ambil 1 sudu besar cream cheese tadi dan letakkan ke ats biskut. Ratakan sehingga elok kejadiannya. Kemudian, sudukan milo dan tapis milo keliling ats cream cheese. Diselang pula dengan nescafe. Pastikan nescafe sedikit shj ye. Banyak2 nanti pahit pula😁..
  7. Dah siap tapis milo dan nescafe, kita tabur chocolate rice atasnya. Kemudian ulang step yg sama sehingga bekas penuh. Lapisan paling atas, bolehla diparut keju cheddar. Kalau suka banyak, bolehla parut banyak2 😋🤤..
  8. Siap Neslo Cheesekut kita. Boleh disimpan dalam peti ais. Kalau suka manis, susu boleh ditambah menjadi 2 sudu ye. Saya suka rasa yg sedang2 manis sahaja 😋. Selamat mencuba 🥰..

Follow me on instagram! Видео CHEESEKUT EASY! канала khadijah habshee. Показать. Resepi Cheesekut Original Kek Biskut Cream Cheese. No Bake Lotus Biscoff Cheesecake Cheesecake Paling Mahal Dan Sedap. Nikmatnya anak tekak makan cheesekut sebagai pemanis mulut masa berbuka puasa kan? Lama juga tak buat ni.anak dara teringin nak makan, tu yang rajin buatnya :) Resepi ni ada banyak versi.

Gratis Download ebook Resepi