Resep Menyiapkan CheeseKut Ala Pink Velvet Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Membuat CheeseKut Ala Pink Velvet Yang Nikmat Simak Caranya Dibawah.

CheeseKut Ala Pink Velvet Anda bisa menyiapkan CheeseKut Ala Pink Velvet dengan 10 bahan dan 6 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk CheeseKut Ala Pink Velvet

  1. Siapkan 250 gm cream cheese (Tartura).
  2. Anda perlu 3/4 cawan susu pekat manis.
  3. Anda perlu 6 sudu besar yogurt asli.
  4. Ambil 1 sudu besar jus lemon.
  5. Anda perlu 2 sudu kecil serbuk koko (diayak).
  6. Siapkan Pewarna merah (ikut suka byk mana).
  7. Ambil 300 gm Roti marie (Munchy’s).
  8. Siapkan Topping.
  9. Siapkan Cheddar cheese (diparut).
  10. Anda butuh Lebihan roti Munchy’s (diramas halus).

Cara memasak CheeseKut Ala Pink Velvet

  1. Di sini saya menggunakan roti marie Munchy’s. Sebab tu je yang nampak so grab je la. Boleh je guna brand atau jenis roti yang lain. Biarkan cream cheese pada suhu bilik. Satukan cream cheese, susu pekat manis dan yogurt..
  2. Pukul dengan hand mixer hingga sebati..
  3. Masukkan serbuk koko dan pewarna merah.. CheeseKut Ala Pink Velvet
  4. Pukul hingga rata. Di dalam bekas (saya guna tupperware saiz 5 1/2x8 inci) alas dengan baking paper. Susun roti dan tutup atas nya dengan adunan cheese, ratakan. Saya tidak merendam roti tu sebab suka rasa yang rangup..
  5. Ulangi proses yang sama hingga habis. Sagat/parut cheddar cheese di atas nya dan tabur lebihan roti yang diramas. Sejukkan di dalam peti sejuk sekurang-kurang nya 2-3 jam..
  6. Ni kes yang tak sabar-sabar nak makan. Si dara saya asyik tanya “Dah boleh makan ke mama?” Soalan yang sama berulang-ulang 🤦🏻‍♀️. X sampai 2 jam dah dipotong untuk dihidangkan.. CheeseKut Ala Pink Velvet

Gratis Download ebook Resepi