Cara Memasak 👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫 Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak 👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫 Yang Enak Ikuti Caranya Dibawah. Rasa macam Churros versi cucur malaysia. Kuih Bom Mak Saya beserta tips untuk bagi kuih bom ni meletop. It looks like you may be having problems playing this video.

👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫 Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis! Yang istimewanya, cucur ini boleh dimakan sebagai kuih manis ataupun dicicah dengan sambal. See more ideas about pencuci mulut asia, pencuci mulut, resipi pencuci mulut. Anda bisa memasak 👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫 dengan 12 bahan dan 6 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk 👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫

  1. Ambil 2 1/2 cawan tepung gandum.
  2. Anda perlu 2 cawan air panas.
  3. Anda perlu 3 sudu besar gula.
  4. Ambil 1 sudu susu pekat(optional) sja sis tmbh sebb nak bg lemak manis.
  5. Siapkan secubit garam.
  6. Ambil secubit baking powder.
  7. Ambil untuk coklat.
  8. Anda butuh 1 cawan serbuk koko.
  9. Anda perlu 1/2 cawan minyak.
  10. Anda perlu 1 cawan susu cair.
  11. Siapkan 1/2 cawan susu pekat.
  12. Anda perlu 1/2 cawan gula.

Rasa macam Churros versi cucur malaysia. Cucur manis ni dah lama viral sebenarnya cuma aku ja baru nak buat tapi cucur manis ni aku buat ada tambah cheddar cheese. Saya pun nak cuba la sebab nampak bulat dan. Resepi Kuih Seri Ayu CoklatSedih rasa dah lama tak guna acuan kuih seri ayu ni, banyak-banyak buat sudah-sudah sepinggan ni je yang elok keluar.

Langkah-langkah membuat 👩‍🍳KUIH MUIH : CUCUR MANIS VIRAL SALUT COKLAT🍫

  1. Gaulkan tepung,gula,garam dan baking powder..
  2. Masukkan air panas step by step ok.gaul kan...
  3. Letakkan minyak di tangan supaya tepung tak melekat..atau taburkan tepung sikit dekat doh kita tu..bulat2kan dan goreng sehingga warna keemasan.SIAP!.
  4. Untuk coklat..satukan semua bahan dalam 1 periuk,kacau sehingga didih dan pekat,likat,umphh gitu..siap..😘.
  5. Tunggu sejuk sikittt... haa mulakan kreativiti dengan mcelup cucur manis kita tu.. atas tu korang suka la nak tabur apa okay...
  6. Note : coklat tu boleh guna untuk donat,kek moist dan apa2 je yg kita nak letak..😘😘😘.

Resepi Kuih Cantik Manis Terasa Lemak ManisnyaYang ni sama dah lama buat ni baru nak pos. Deeply rooted in a holistic philosophy, Maryland University of Integrative Health's programs are grounded in whole-person, relationship-centered, evidence-informed care. Bila sebut kek coklat, pasti terbayang rasanya yang manis. Ditambah pula dengan topping coklat, menambahkan lagi kemanisan yang sedia ada. Bagi anda yang nak cuba buat kek coklat mpoist yang kurang manis, resipi perkongsian saudari Ummydarwisha Mansor ni boleh anda.

Gratis Download ebook Resepi