Cara Membuat Cucur manis Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Menyiapkan Cucur manis Yang Enak Simak Caranya Dibawah. Cucur manis ini sangat sesuai dijadikan juadah untuk sarapan dan makan petang. Kos penyediaan yang sangat rendah dan masa yang diambil untuk menyediakan. Sejak beberapa harini nampak orang asyik post pasal cucur viral. so akak pun buat la video nak tengok betul ke viral sangat video cucur viral ni. hehe.

Cucur manis Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis! This is "Cucur Manis" by nas on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them. Guna tepung gandum & gula jerrr. Kamu bisa memasak Cucur manis dengan 5 bahan dan 3 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Cucur manis

  1. Siapkan 2 cawan tepung gandum.
  2. Ambil 2 sudu gula.
  3. Ambil Secubit garam.
  4. Siapkan 2 cawan air panas.
  5. Anda butuh 2 mangkuk minyak untuk menggoreng.

Cucur kembung manis. cucur kembung manis tak kurang popular juga dekat wall fb ni.boleh bersaing dgn jeruk mangga asam boi. pagi tadi xtau nak sarapan apa.geledah hp cari resepi yg. Adabi Cucur Ikan Bilis Anchovies Fritter Flour. Bentuk cucur manis stick yang unik dan comel ini confirm sangat disukai oleh budak-budak. Cucur pula boleh disajikan petang-petang sebagai camilan.

Cara memasak Cucur manis

  1. Campurkan tepung, gula dan garam. Kemudian tuang air panas dan gaul sebati..
  2. Basahkan tapak tangan dan bulatkan adunan mengikut saiz kesukaan anda. Untuk dapatkan bulat yg lincin jari dan tapak perlu dibasah dahulu..
  3. Adunan yg dh siap diuli bulat bulat digoreng didalam minyak yg panas. Goreng sehingga kekuningan. Cucur manis boleh dihidangkan dgn taburan gula castor, dicicah dgn sambal atau boleh dimakan begitu sahaja..

Makan satu tanpa sedar dah habis sepinggan. Sedap juga rasa cucur viral ni. Wah, nampak macam sedap je cucur manis ni kan? Rupanya nak buat tu mudah sangat. Paling tak sangka, cuma guna tepung gandum je sebagai bahan utama tau..

Gratis Download ebook Resepi