Cara Membuat Cekodok gula Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Memasak Cekodok gula Yang Sempurna Ikuti Caranya Dibawah. Lihat juga resep Cekodok Pisang Kepok enak lainnya. Cekodok Pisang sering juga disebut sebagai kuih kodok, cucur, dan jemput-jemput. Asia Tenggara sendiri memiliki berbagai jenis camilan yang terbuat dari bahan sederhana, seperti.

Cekodok gula Kalau nak perang lagi, tambahlah gula melaka atau gula perang. Resepi Cekodok Pisang, cara orang lama yang tidak menggunakan sebarang ejen penaik. Garam secubit *yis/ibu roti MAURIPPAN sesudu kecil (untuk cekodok gebu. Anda bisa membuat Cekodok gula dengan 4 bahan dan 5 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Cekodok gula

  1. Anda perlu 500 gram tepung.
  2. Siapkan 1/2 cawan gula pasir.
  3. Anda butuh 2 sudu kecik garam.
  4. Anda butuh 1 cawan air panas.

Ianya dibuat leper leper bukan bulat bulat seperti yang biasa saya Satukan dengan tepung gandum dan daun bawang. Masukkan garam dan gula. gaul tepung + air+ garam + gula. gaul sama rata. panaskan minyak. cara buat cekodok. pisang. tepung. Popular Malaysian fritter snack deep fried sugar balls or locally known as Cekodok Gula in a plate over dark background. Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis!

Langkah-langkah membuat Cekodok gula

  1. Bahan yang perlu kita sediakan.
  2. Masukkan tepung dan gula gaul kan ia sekali.
  3. Masukkan garam dan air panas dan gaul kan ia juga sehingga sebati jangan terlalu cair.
  4. Panaskan minyak dan masukkan adunan tepung td mengguna kan sudu pon boleh dan goreng kan ia sehingga ia kekuningan.
  5. Taraa da siap.. selamat mencuba.

Kalau teringin nak makan sebagai kuih manis, anda boleh juga tabur gula ke atas Cucur Manis ni. #cekodok. Garam secubit *yis/ibu roti MAURIPPAN sesudu kecil (untuk cekodok gebu. Видео CEKODOK PISANG BULAT-B. maafkan kekurangan ahkak ek. Dah subscribe ke? Видео CEKODOK PISANG BULAT-BULAT - PETUA A to Z канала Mazmimie Femina. Roti ini dinamakan Sticky Cekodok Bread disebabkan rupanya seumpama cekodok yang ditindan melekat-lekat antara satu sama lain. Namun resepinya tidaklah menggunakan pisang macam cekodok.

Gratis Download ebook Resepi