Cara Memasak Resepi meruku cara saya..simple senang Yang Menggugah Selera

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Menyiapkan Resepi meruku cara saya..simple senang Yang Sempurna Simak Caranya Dibawah. *mee jenama lain saya tak pasti sebab tak pernah cuba. Yang pastinya, memang senang nak buat untuk Raya ni. Yang paling special resepi nasi ayam ni tentulah ayam gorengnya yang cantik berkilat.

Resepi meruku cara saya..simple senang Muruku merupakan makanan tradisional kaum India di Malaysia yang resepinya Di sini saya sediakan resepinya. Satukan tepung dal dengan air bergaram. Senang sangat rupanya buat Muruku ni. Bunda bisa memasak Resepi meruku cara saya..simple senang dengan 7 bahan dan 6 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Resepi meruku cara saya..simple senang

  1. Anda perlu tepung pulut.
  2. Ambil tepung beras.
  3. Siapkan santan (kecil).
  4. Anda perlu majerin [sy guna butter setengah,setengah lagi majerin].
  5. Ambil biji telur gred B [klau telo kecil..bgi6 biji ].
  6. Anda butuh Rempah kari daging/ikan.
  7. Ambil Gula sesenduk.

Lagi mudah bila guna Noodle Maker. Masuk bahan ON tunggu jer keluar dan goreng. Siap Muruku Maruku Resepi Maruku Guna. Garilc Prawn Senang Buat Tak Payah Makan Dekat Kedai.

Langkah-langkah memasak Resepi meruku cara saya..simple senang

  1. Satu kn tepung beras + pulut + majerin/butter..gaul sampai jadi serbuk roti...
  2. Letak rempah + gula dan garam..g(garam jgn terlalu banyak) takut masin sebb butter/majerin dh rasa masin sikit)..gaul sekali lagi hingga sebati...
  3. Bubuh telor..gaul sekali lagi sambil menguli...
  4. Letak sekotak santan..dan telus menguli.. dan letak air sedikit demi sedikit..sampai doh jadi lembut dn x melekat di tangan..(jgn letak air terlalu banyak..baik guna sesenduk demi sesenduk).
  5. Last.. ambik acuan..dan letak doh di dlm acuan..bila doh dpt dikeluar kan..cukup lah adunan nya lembut.. bila adonan makin mengeras semasa proses masak.. boleh bubuh sikit sikit air..bagi lembut...
  6. Tips 》 air jgn letak terlalu banyak bubuh..sebb adonan terlalu lembut xbagus..terlalu keras pun xbagus...

Untuk resepi yang simple dan lazat, anda wajib sekali mencuba hidangan Ayam Masam Manis ini. Cara penyediaannya juga sangat mudah kerana anda hanya perlu menggoreng ayam dan gaulkan ayam dalam sos sahaja. Cara-cara penyediaannya: Kacau semua bahan-bahan di atas sehingga menjadi doh. Selain resepi muruku ini, kami juga menulis resepi lain yang mendapat perkongsian ramai. Resepi Senang Masak merupakan page perkongsian resepi, tip, dan pelbagai info The recipe for Agar-Agar Coconut Milk is the simplest, delicious and fragrant, the smell Saya siapkan Nasi Mandi Kambing untuk keluarga hari ini.

Gratis Download ebook Resepi