Resep Membuat Oden Sup Siam Tomyam Mudah Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Membuat Oden Sup Siam Tomyam Mudah Yang Menggugah Selera Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Korang selalu ke restauran atau kedai makan siam mesti order tomyam ataupun sup siam kan. kali ni korang boleh buat sendiri. simple je. Cara Memasak Oden Sup Siam Tomyam Mudah Paling Sedap. Resep Lapis Daging Sapi Enak Dan Sederhana.

Oden Sup Siam Tomyam Mudah Cara Mudah Membuat Bali Tahu Telur Enak Dan Sederhana. Rupa Oden seakan steamboat cuma untuk resepi sebenar oden mungkin agak sukar tetapi baru-baru ini, daku dah berjaya mendapatkan resepi masak oden steamboat seakan rasa Resepi Kuah Oden Sedap. Kesedapan sup tulang memang tidak perlu dipertikaikan lagi. Kamu bisa menyiapkan Oden Sup Siam Tomyam Mudah dengan 12 bahan dan 3 langkah. Berikut ini langkah-langkahnya.

Bahan untuk Oden Sup Siam Tomyam Mudah

  1. Ambil 50 gm paste Tomyam.
  2. Siapkan 2 paket paste Sup Siam Adabi.
  3. Ambil 1 pati kiub ikan bilis.
  4. Anda perlu 1000 gm air.
  5. Anda perlu 2 paket Cendawan Enoki.
  6. Anda butuh 1 paket Fish Filament.
  7. Ambil 1 paket Cuttlefish Ball.
  8. Anda butuh 1 paket Big Chikuwa.
  9. Anda butuh 1 paket Fish & Soy Seaweed.
  10. Anda perlu 1 paket Squidi Fish Dumpling.
  11. Anda butuh 1 paket Cheese Fish Tofu.
  12. Ambil 1 paket Vegie Fish Ball.

Tidak hairanlah kedai makan siam tidak putus-putus dikunjungi orang untuk menikmati juadah popular dari negara Thailand ini. Resepi tomyam ini amat mudah disediakan. Anda boleh mengubah ikut citarasa anda. Tom yam popular di Thailand dan serata. hallo selamat datang di channel saya pada video kali ini saya ingin berbagi cara membuat tom yam goong.

Cara membuat Oden Sup Siam Tomyam Mudah

  1. Didihkan air kemudian masukkan perencah sup siam dan jugak paste Tomyam..setelah kuah dah mendidih bole masukkan kesemua bahan² Udon.
  2. Sediakan bahan² untuk udon.
  3. Bole buat pilihan nak makan bersama mee maggie atau makan begitu sahaja..rebus mee maggie hingga lembut..kemudian masukkan ke dalam sup udon..siap untuk di makan😋.

Harini saya teringin nak makan sup tulang siam. Tengok harga tulang, mahal pulak, tak jadi ah. Bila masuk ni, bau satu rumah macam bau kedai tomyam. Gentle reminder, pes ni die sedap tau cukup rasa semua. Oden merupakan sebuah makanan yang berasal dari negara matahari terbit.

Gratis Download ebook Resepi