Cara Membuat Oreo Cheese Cake (No Bake) Yang Menggugah Selera

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Oreo Cheese Cake (No Bake) Yang Enak Ikuti langkah-langkahnya Dibawah.

Oreo Cheese Cake (No Bake) Kamu bisa memasak Oreo Cheese Cake (No Bake) dengan 7 bahan dan 7 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Oreo Cheese Cake (No Bake)

  1. Ambil 2 peket biskut oreo original.
  2. Anda butuh 250 g cream cheese.
  3. Anda perlu 250 g whipping cream.
  4. Anda butuh 70 g gula kastor.
  5. Siapkan 50 g butter (di cairkan).
  6. Siapkan 1 sudu kecil esen vanilla.
  7. Anda perlu 1 keping baking paper.

Langkah-langkah memasak Oreo Cheese Cake (No Bake)

  1. Masukkan 1 peket setengah oreo ke dalam plastik dan gelek hingga betul betul hancur. Saya guna rolling pin yang buat kuih tu. Asingkan serbuk oreo dalam 1 senduk kecil untuk di tabur ke atas kek nanti..
  2. Cairkan butter dan masukkan ke dalam serbuk oreo tadi. Gaul hingga rata dan sebati. Kemudian tuang ke dalam bekas atau loyang yang telah di lapis baking paper. Tekan tekan supaya kemas dan rata..
  3. Masukkan cream cheese dan gula ke dalam pengisar. Kisar sekejap hingga sebati semua. Kemudian masukkan whipping cream dan esen vanilla. Kisar lagi. Saya guna pengisar sebab tak ada mixer..
  4. Bila dah sebati keluarkan adunan tadi dan masukkan ke dalam bekas. Patah patahkan 1/2 peket oreo dan gaul bersama adunan tadi..
  5. Bila dah sebati masukkan adunan tadi ke dalam bekas berisi oreo tadi. Tekan tekan adunan hingga rata dan kemas. Taburkan lebihan serbuk oreo tadi ke atas permukaan kek..
  6. Boleh la di masukkan ke dalam peti ais dan biarkan semalaman hingga betul betul keras. Gambar saya ni belum betul betul keras sebab anak anak semua tak sabar nak makan..
  7. Dah siapppp. Boleh la di potong dan di makan sejuk sejuk bersama keluarga. Mudah kan? Tak perlu nak bakar atau kukus. SELAMAT MENCUBA! 😍.

Gratis Download ebook Resepi