Cara Memasak Puding roti Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Menyiapkan Puding roti Yang Sempurna Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Thank you for visiting Puding Roti. Grab your favorite cup of tea or coffee while reading this blog. Lihat juga resep Puding roti_Kismis enak lainnya.

Puding roti Variasi puding sendiri sangat bermacam-macam dari puding buah, puding ubi, puding kacang hijau hingga puding roti. Cara membuat puding roti sendiri tergolong mudah dan praktis. Resepi Puding Roti Mudah Dan Sedap Assalamualaikum dan selamat berjumpa lagi di channel Kali ini, saya mau share puding yang cantik dan berbeda dari agar-agar biasanya, yakni: "Puding Roti. Kamu bisa memasak Puding roti dengan 16 bahan dan 6 langkah. Inilah caranya.

Bahan untuk Puding roti

  1. Anda perlu Roti gardenia 5 keping, koyakkan.
  2. Anda perlu Kisar.
  3. Ambil 250 ml susu segar/bancuhan susu tepung/susu cair.
  4. Ambil 4 sudu besar gula perang.
  5. Anda perlu 1 sdb marjerin.
  6. Ambil 1 biji telur.
  7. Siapkan 1 sudu besar tepung jagung.
  8. Anda butuh 1 sdk esen vanila.
  9. Ambil 1 sdb kismis.
  10. Ambil 5 biji kurma buang biji.
  11. Anda perlu Sos Kastard.
  12. Siapkan 1 sdb tepung kastard.
  13. Siapkan 1/2 cawan susu cair.
  14. Anda butuh 2 cawan air.
  15. Anda perlu 3 sdb gula.
  16. Siapkan 1 sdb Kismis.

Tapi hari ni jom try agar² roti yang serious. Puding Roti Tawar služi različne recepte za puding, ki uporabljajo sveže sestavine kruha, Puding Roti Tawar je kreacija hrane, ki lahko doda poseben okus, ko jeste krušni puding. Puding roti adalah hidangan pencuci mulut yang terkenal di kebanyakan negara, termasuk di England, Perancis, Belgium, Puerto Rico, Mexico, Argentina, Louisiana Creole, dan selatan Amerika Syarikat. Dalam bahasa lain, namanya adalah terjemahan dari nama Inggeris ("bread pudding".

Langkah-langkah memasak Puding roti

  1. Kisar semua bahan..
  2. Tuang dalam loyang yg ada roti telah dikoyak. Gaul rata..
  3. Kalau ada noxxa atau pressure cooker lain boleh susun roti dalam inner dan tuang semua bahan kisar dalam inner kemudian set steam 20 minit. Kalau guna air fryer set 10-15 minit sahaja 180 darjah suhunya tapi bergantung kepada jenis air fryer pula..try buat 10 minit pastu tambah 2 minit kalau tak masak tambah lagi 2 minit dan lepas ni tahulah berapa minit kan. Saya 10 minit ajer guna Volten Air fryer..
  4. Kacau semua bahan sos dalam periuk. Kemudian hidupkan api perlahan..
  5. Sentiasa dikacau sehingga mendapat kepekatan yang diingini Jangan tinggal walau sesaat/jangan berhenti kacau selagi tak dapat kepekatan yang kita nak. Kalau lama sangat boleh jadi terlalu pekat ye. Dah jadi pudding pula tak jadi kuah hehehee….
  6. Jika kukus 15 minit.

Haluuuu apa kabar semua? wuih seperti biasa saya nongol lagi setelah lama hilang, jiahhh. Nah di malam hari ini saya sempatkan posting dulu ah. walaupun sudah malam. Puding roti adalah salah satu makanan pencuci mulut yang paling menghibur di Amerika. Hangat dan mengundang, dan dengan saus dessert atau whipped cream, itu tidak bisa dikalahkan. Resepi Puding Roti Bakar - Resipi puding roti bakar sedang gila'i awam, terutamanya di kalangan wanita.

Gratis Download ebook Resepi