Resep Menyiapkan Puding Roti Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Membuat Puding Roti Yang Nikmat Ikuti Caranya Dibawah. Thank you for visiting Puding Roti. Grab your favorite cup of tea or coffee while reading this blog. Lihat juga resep Puding roti_Kismis enak lainnya.

Puding Roti Variasi puding sendiri sangat bermacam-macam dari puding buah, puding ubi, puding kacang hijau hingga puding roti. Cara membuat puding roti sendiri tergolong mudah dan praktis. Resepi Puding Roti Mudah Dan Sedap Assalamualaikum dan selamat berjumpa lagi di channel Kali ini, saya mau share puding yang cantik dan berbeda dari agar-agar biasanya, yakni: "Puding Roti. Kamu bisa membuat Puding Roti dengan 6 bahan dan 4 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Puding Roti

  1. Anda butuh 6/7 keping roti gardenia.
  2. Anda perlu 2 biji telur.
  3. Ambil 4 sudu besar susu pekat manis.
  4. Anda butuh 1 sudu teh esen vanilla.
  5. Anda butuh 1 1/2 cawan susu full cream.
  6. Anda perlu 1/4 cawan coklat chip.

Tapi hari ni jom try agar² roti yang serious. Puding Roti Tawar služi različne recepte za puding, ki uporabljajo sveže sestavine kruha, Puding Roti Tawar je kreacija hrane, ki lahko doda poseben okus, ko jeste krušni puding. Puding roti adalah hidangan pencuci mulut yang terkenal di kebanyakan negara, termasuk di England, Perancis, Belgium, Puerto Rico, Mexico, Argentina, Louisiana Creole, dan selatan Amerika Syarikat. Dalam bahasa lain, namanya adalah terjemahan dari nama Inggeris ("bread pudding".

Cara memasak Puding Roti

  1. First koyak2 kan roti tu and letak dalam loyang.
  2. Untuk bancuhan, 2 biji telur+ susu pekat + susu full cream + esen vanilla (kacau sampai sebati & tapis).
  3. Tuang dalam roti dan akhir sekali tabur coklat chip. (boleh juga tabur kismis, ceri, kekacang @ apa-apa saje ikut selera masing-masing).
  4. Bakar suhu 180'c masa 35 minit @ hingga ia masak. Siap. kalau nak buat kuah kastard pon boleh. Selamat mencuba..

Haluuuu apa kabar semua? wuih seperti biasa saya nongol lagi setelah lama hilang, jiahhh. Nah di malam hari ini saya sempatkan posting dulu ah. walaupun sudah malam. Puding roti adalah salah satu makanan pencuci mulut yang paling menghibur di Amerika. Hangat dan mengundang, dan dengan saus dessert atau whipped cream, itu tidak bisa dikalahkan. Resepi Puding Roti Bakar - Resipi puding roti bakar sedang gila'i awam, terutamanya di kalangan wanita.

Gratis Download ebook Resepi