Bagaimana Memasak KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Memasak KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel Yang Nikmat Ikuti Caranya Dibawah. Resepi Kek Coklat Puding Karamel ini saya ambil dari blog Ummi. Saya juga membuat rujukan di blog Spices Journey. Ummi juga yang memberitahu saya boleh mendapatkan acuan silikon seperti yang dia gunakan di Pantry Magic.

KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel Aku baru ni berkesempatan nak cuba. Memang sedap gandingan puding karamel dengan kek coklat. Kek Coklat Puding Karamel. Сейчас слушают. Зикриоллох Хакимов Аз Шахри Душанбе. Kamu bisa menyiapkan KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel dengan 15 bahan dan 6 langkah. Berikut ini langkah-langkahnya.

Bahan untuk KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel

  1. Anda perlu Karamel :.
  2. Anda butuh 1/2 cawan gula kaster.
  3. Ambil 40 ml air panas.
  4. Anda butuh Puding.
  5. Siapkan 4 biji telur (gred A).
  6. Anda perlu 1/4 cawan gula caster.
  7. Siapkan 350 ml susu segar.
  8. Anda perlu 1/2 sudu teh estrak vanilla.
  9. Siapkan Coklat kek.
  10. Ambil 3 biji telur (gred A).
  11. Ambil 1/4 cawan + 1 sudu kecil gula kaster.
  12. Ambil 1/4 cawan + 4 sudu besar tepung gandum.
  13. Anda butuh 1/8 cawan serbuk koko.
  14. Anda butuh 30 ml susu segar.
  15. Anda butuh 50 gm butter (dicairkan).

Lembut dan gebu dua gabungan kek coklat dan puding karamel.. . As a start, let's get sweetened by this lovely dessert cake.. . Ni gambar dia, sangat menyelerakan kan?. Chocolate Cake with Caramel Topping (Kek Coklat Puding Karam. kek coklat karamel rasanya sedap dengan kombinasi manis gula dan rasa coklat terasa bila kat dalam mulut. terasa segar coklat.

Cara memasak KEK @ DESSERT : Kek coklat puding karamel

  1. Panaskan oven telebih dahulu pada suhu 160⁰..
  2. KARAMEL : panaskan gula dan tambah 40ml air panas. Masak sampai gula keperangan dan jangan terlalu hangit. Setelah perang tuang ke dalam loyang pembakar..
  3. PUDING : Pukul 3 biji telur bersama gula kaster. Tak perlu pukul hingga kembang cukup sekadar gula dan telur sebati. Kemudian masukkan susu segar dan kacau sebati. Setelah itu tapis dan tuang ke dalam loyang karamel tadi..
  4. COKLAT KEK : Pukul telur dan gula hingga kembang dan gebu. Setelah kembang masukkan tepung dan serbuk koko. Gaul sebati. Kemudian masukkan susu segar dan mentega yang telah di cairkan. Gaul sebati..
  5. Setelah oven panas, bakar kek secara water bath iaitu letak kan loyang ke atas dulang pembakar yang diletakkan air panas. Bakar selama 60mnt pada suhu 160⁰..
  6. Sebelum di hidang sejukkan dahulu kek selama 1 sebelum keluar kan kek dari loyang.. SELAMAT MENCUBA...

Gabungan kek coklat moist dengan puding karamel ni memang sangat sedap dan sesuai rasanya. Gabungan kek coklat moist dengan puding karamel ni memang sangat sedap dan sesuai rasanya. Kek coklat puding karamel ialah perpaduan antara kek coklat yang lembut dan gebu dengan puding karamel yang manis dan berkrim. Rasa macam ingin habiskan semua sampai licin. Kek coklat karamel merupakan sejenis kek coklat kukus yang mempunyai lapisan puding karamel di atasnya.

Gratis Download ebook Resepi