Cara Membuat Kek coklat puding karamel Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Membuat Kek coklat puding karamel Yang Lezat Ikuti Caranya Dibawah. Resepi Kek Coklat Puding Karamel ini saya ambil dari blog Ummi. Saya juga membuat rujukan di blog Spices Journey. Untuk kek coklat yang dilapisi dengan karamel ni , kami akan tunjukkan versi mudah membuat kek coklat.

Kek coklat puding karamel Bahan dan Cara Membuat Kek Coklat Tanpa Telur. Masukkan bahan puding di dalam karamel. Lembut dan gebu dua gabungan kek coklat dan puding karamel. Kamu bisa memasak Kek coklat puding karamel dengan 15 bahan dan 4 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Kek coklat puding karamel

 1. Ambil 100 g gula.
 2. Anda butuh 40 ml air panas.
 3. Anda perlu Bahagian B.
 4. Anda butuh 350 ml susu cair.
 5. Anda butuh 60 g gula castor.
 6. Anda butuh 4 biji telur.
 7. Siapkan 1 tbsp esen vanila.
 8. Anda butuh Bahagian c.
 9. Anda butuh 3 biji telur.
 10. Anda perlu 90 g gula castor.
 11. Ambil 50 ml minyak.
 12. Anda butuh 30 ml susu segar.
 13. Anda butuh 75 gm tepung gandum.
 14. Anda perlu 15 gm gula castor.
 15. Ambil Sedikit soda bikarbonat.

Pasti jadi rebutan bagi mereka yang suka manisan karamel. Selepas itu masukkan minyak dan air panas. Masukkan adunan kek ke dalam puding karamel yang sudah siap kukus tadi. Kek Karamel Coklat : kita masak kukus je #kekkaramel #pudingkaramel #kekkaramelcoklat hai, assalamualaikum kepada semua.

Langkah-langkah membuat Kek coklat puding karamel

 1. Untuk bahagian A, cairkan gula sehingga berwarna perang dan masukkan 40ml air panas. Kacau sehingga sebati dan tuang kan ke dalam loyang.
 2. Bahagian B. Campurkan susu cair, esen vanilla, telur dan juga gula. Kacau sebati dan tapis kan kedalam loyang gula perang tadi. Kukus selama 20 minit dan sejukkan.
 3. Bahagian C. Mix telur dan gula hingga kembang putih. Masukkan minyak dan juga susu segar. Mix sebati. Last masukkan tepung, serbuk koko dan juga soda. Kacau sebati. Selepas lapisan bahagian b sejuk. Tuang kan adunan bahagian C ke atasnya dan kukus lagi selama 50 min.
 4. Selepas siap semua nya, tunggu lebih kurang 20min sebelum terbalik kan ke dalam bekas lain, dilarang terbalik kan awal untuk elakkan puding pecah.

Jadi kami menukar kebiasaan itu dengan keluar makan malam di mana mana restoran pilihan anak anak yang lebih praktikal dan sesuai dengan citarasa mereka. Kek coklat karamel merupakan sejenis kek coklat kukus yang mempunyai lapisan puding karamel di atasnya. Namun, lapisan atasnya boleh menjadi tidak sebegitu licin kerana gula. Dari segi sukatan susu dan gula, kek ini sedikit manis dan boleh disesuaikan sukatannya mengikut citarasa masing-masing. Sebelum ni ada buat kek karamel, tapi adunan kek biasa.

Gratis Download ebook Resepi