Cara Membuat Kastard jagung (berkuah) Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Kastard jagung (berkuah) Yang Menggugah Selera Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Resepi Puding Kastard Jagung - Saya menggunakan resipi puding jagung kastard tetapi entah bagaimana sekarang saya tidak mahu seperti Baca Juga : Resepi Puding Kastard Berkuah Koktail. Selalu beli puding kastard jagung ni ada yang tak berapa sedap sangat. Ok jom kita tengok video resepi puding kastard jagung yang super creamy ni sebelum korang mencubanya.

Kastard jagung (berkuah) Tapi korang pernah makan Puding Kastard Berkuah? Sapa suka makan Puding Kastard Jagung? saya saya.!! Nina tengok beberapa resepi Puding Jagung ada yang berlainan sukatan. Kamu bisa memasak Kastard jagung (berkuah) dengan 10 bahan dan 6 langkah. Berikut ini langkah-langkahnya.

Bahan untuk Kastard jagung (berkuah)

  1. Siapkan Bahagian kastard (A).
  2. Anda butuh 4 cup susu cair (dutch lady pun boleh).
  3. Anda butuh 2 cup tepung kastard.
  4. Anda perlu 4 sudu besar gula pasir.
  5. Anda butuh 1/2 tin jagung manis.
  6. Anda perlu Bahagian sauce/kuah kastard (B).
  7. Ambil 1 sudu besar tepung kastard.
  8. Siapkan 1 cup susu.
  9. Anda butuh 1 cup air suam.
  10. Anda perlu 2 sudu besar gula.

Dan paling hampa bila komen-komen yang mencuba dok kata. Navigation Cara Buat Puding Coctail Berkuah Susu. Resepi Mudah Puding Kastard Berkuah Makan Terasa Puas Puding kastad jagung. Selain lezat, cara membuat dan mengolahnya pun mudah.

Cara memasak Kastard jagung (berkuah)

  1. Campurkan bahan kastard (A) dalam satu kuali atau periuk dan panaskan atas api kecil..
  2. Kacau adunan dalam kuali dan tunggu sehingga likat. Proses ni selalunya mengambil masa 15-20minit..
  3. Bila kastard dah likat and rasa letih mengacau, tutup api dan letakkan adunan dalam bekas. Sejukkan dalam fridge..
  4. Bancuh semua bahan adunan kuah kastard (B) dalam periuk dan panaskan api kecil..
  5. Tunggu sehingga bancuhan jadi pekat sikit, tutup api dan sejukkan dalam fridge..
  6. Tips: Untuk memastikan permukaan kulit kastard tidak kering sewaktu dalam fridge, guna bekas yang bertutup k. Kalau tiada, guna plastik pun boleh..

Nah, biar gak zonk saat momen tahun baru nanti, yuk intip deretan resep bumbu jagung bakar yang enak. Kacau dulu sehingga sebati dan barulah diletakkan di atas api. Resepi puding kastard berkuah sedap blogopsi. Resepi puding jagung cincau (gerenti nak lagi dan lagi. Dessert sedap penang, trifle sedap penang, trifle murah.

Gratis Download ebook Resepi