Bagaimana Menyiapkan Vege Chicken Soup Michele's Signature Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Memasak Vege Chicken Soup Michele's Signature Yang Nikmat Simak Caranya Dibawah.

Vege Chicken Soup Michele's Signature Anda bisa memasak Vege Chicken Soup Michele's Signature dengan 12 bahan dan 7 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Vege Chicken Soup Michele's Signature

  1. Anda butuh 1 Paha Ayam.
  2. Ambil Sedikit Cauliflower.
  3. Anda perlu Sedikit Brocoli.
  4. Anda perlu Sedikit Carrot.
  5. Ambil Sedikit Anak Jagung.
  6. Ambil Sedikit Mushroom Putih.
  7. Siapkan 2 ulas Bawang Putih.
  8. Anda perlu Cili Padi 2 biji.
  9. Anda butuh Maggi Secukup Rasa.
  10. Anda perlu 3 cawan air.
  11. Anda perlu 1/2 sudu makan sos tiram.
  12. Siapkan Lada Putih.

Langkah-langkah membuat Vege Chicken Soup Michele's Signature

  1. Cuci semua ramuan tu uols. Ayam tu bersihkan betul-betul. Mix vege tu paling senang cari di Mart yang memang siap dipotong dipacking.
  2. Potongkan ayam tu. Sediakan semua vege & mushroom tu, jangan tebal sangat.
  3. Keluarkan periuk uols dan letak atas dapur api. Kiter nak masak lah ni. Masukkan 3 cawan air tu dalam periuk.
  4. Kemudian tikam terus bawang putih, cili padi & ayam dalam periuk. Jangan tikam kuat sangat, merecikkk nanti. Tutupkan periuk dan biarkan sehingga mendidih.
  5. Sudah mendidih, masukkan semua vege tu yer. Then masukkan 1/2 sudu makan sos tiram & maggi secukup rasa. Tutup semula periuk tu dan biarkan lagi sehingga vege tu masak & ayam pun lembut.
  6. Okayyyyy, semua dah masak, rasa pun cukup. Akhir sekali masukkan mushroom putih then letak lada putih (jangan banyak sangat kalau tak tahan pedas lada putih, bersin kang). Biarkan seminit, tutup api dapur. Takut mushroom putih tu lembut. Tak boleh masak lama sangat nanti tak sedap.
  7. Then is doneeeee. Sila menjamu selera. Sesuai untuk yang tiada selera, demam atau nak diet, hihihihi.

Gratis Download ebook Resepi