Bagaimana Memasak Sotong tumis Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Membuat Sotong tumis Yang Enak Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Dengan cara ini sotong menjadi cantik, lembut tidak liat dan kuahnya juga tidak berair. Squid sambal (sambal tumis sotong). (Steven Brown). Sambal Tumis Sotong (Squid Sambal) recipe - Sambal tumis sotong is a simply delicious dish, and it's easy to prepare.

Sotong tumis Tulang Sotong - Sotong merupakan binatang yang hidup di perairan, terutama sungai, danau, ataupun laut. Hewan yang termasuk dalam filum Mollusca ini hampir dapat kita temui di semua. Resepi Sambal Tumis Sotong Petai secukuprasa.com/resepi-sambal-tumis-sotong-petai/ Follow Hai guys, dalam video kali ini Dapur Biru ingin berkongsi resipi Sambal Tumis Sotong Katak. Bunda bisa membuat Sotong tumis dengan 3 bahan dan 4 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Sotong tumis

  1. Siapkan 1 tin sotong dalam tin, potong ikut suka.
  2. Anda perlu 1 labu bawang besar, hiris-hiris.
  3. Anda butuh 10 biji cili padi, potong-potong.

Lihat juga resep Blekutak sotong enak lainnya. Sambal tumis sotong ^^ #homecooked #mycookinggallery #ciknazmasak #comfortfoodforfamily #malaysiandelight #masakanmelayu #squidinchillisauce #sambaltumissotong https. Resepi Sambal Tumis Sotong, salah satu menu kegemaran keluarga saya. Jika anda lihat gambar, sotong dimasak seekor tanpa dipotong.

Langkah-langkah membuat Sotong tumis

  1. Masukan sotong dalam kuali..
  2. Campurkan bawang besar..
  3. Masukan lada potong.
  4. Tambah kan sedikit gula, kemudian panaskan sehingga bawang layu, tidak perlu tambah air. Siap.....

rahsia sotong lembut dan tidak liat. Sambal Tumis adalah antara masakan yang sentiasa mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Jika nak elak sotong terlalu kecut, masak sotong separuh masak terlebih dahulu. Bila dah duk kat rumah malas betul nak keluar. nak pegi keai pun malas.seolah olah ada gam plak. Mencari resepi sotong yang menarik dan sedap?

Gratis Download ebook Resepi