Cara Menyiapkan Sotong ala thai Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Memasak Sotong ala thai Yang Enak Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Yeyyy dah post video dengan Aqil yang korang suka sangat tu! Jika anda menyukai lagu Sotong Bakar Ala Thai Sedap Bethul, silahkan membeli atau download dan streaming secara legal di. Kerabu Sotong Ala Thai Resepi Ringkas Rasa Mewah.

Sotong ala thai Rahsia sedapnya masakan sotong ala Thai ni sebab ada gula apung Thai yang menjadikan rasanya sedap tak terkata. Bahan-bahan dalam penyediakannya senang diperolehi di pasaraya. Resepi Kerabu Sotong dan Udang Ala Thai. Anda bisa menyiapkan Sotong ala thai dengan 9 bahan dan 3 langkah. Berikut ini langkah-langkahnya.

Bahan untuk Sotong ala thai

  1. Ambil 5 ekor sotong.
  2. Anda butuh 1 biji bawang besar.
  3. Siapkan 3 sudu besar sos nampla.
  4. Siapkan 2 sudu besar jus lemon.
  5. Ambil 1 biji tomato.
  6. Anda butuh 2 batang pokok ketumbar.
  7. Anda butuh 5 biji cili padi.
  8. Anda perlu 1 sudu kecil garam.
  9. Ambil 1/2 keping gula kerek/nise.

Hari-hari asyik makan ayam je, apa kata sesekali cuba buat resepi sotong stim limau ala Thai ni. Yang tak ada selera, tak lalu nak makan pun mesti naik selera sebab ia memang sedap… Kerabu sotong ala thai. Ala Thai is an authentic family owned and operated Thai restaurant. Come check out the best Pad Thai in Montgomery,AL.

Cara memasak Sotong ala thai

  1. Bersihkan sotong.hiris bulat dan cuci bersih.kemudian panaskan sedikit air hingga mendidih.rebus sekejap sotong.angkat dan toskan..
  2. Hiris halus bwang merah,cili,daun ketumbar dan tomato.masukkan kedalam bekas.gaul bersama gula nise/kerek,garam,sos nampla dan jus lemon..
  3. Masukan bahan yang digaul tadi kedalam sorong yang siap direbus.gaul bagi sebati.siap dan boleh dihidangkan.

Cara Membuat Tumis Sotong yang Enak ala Dapur Bu Haji. Details of Sotong Paprik Ala Thai Resipi Citarasawan Resep Masakan Asia Resep Masakan Masakan. Alhamdulillah, cantik kejadian Ayam Paprik Ala Thai. Saya tak masukkan garam dan gula kerana bahan Ini contoh Sos Thai. Deep sauce untuk sotong goreng tepung atau keropok yang selalunya.

Gratis Download ebook Resepi