Resep Membuat Sotong Bakar Ala Thai Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Sotong Bakar Ala Thai Yang Enak Ikuti Caranya Dibawah. Yeyyy dah post video dengan Aqil yang korang suka sangat tu! Puih HAHAHA😂🤣 Srs sedap okay Sotong Bakar cicah sos thailand ni!!! Sotong Bakar ala Thai yang ada rasa pedas, masam, manis. resepinya senang sangat.

Sotong Bakar Ala Thai SOTONG SUMBAT BAKAR SOS ALA THAI Подробнее. Sotong Bakar Sumbat Telur Dengan Sos Ala Thai Sotong Bakar ala Thai - Grilled Squid Thai Style Подробнее. Anda bisa membuat Sotong Bakar Ala Thai dengan 16 bahan dan 2 langkah. Inilah caranya.

Bahan untuk Sotong Bakar Ala Thai

  1. Anda butuh Bahan Inti.
  2. Siapkan Telur 3 biji.
  3. Anda butuh Daun bawang.
  4. Anda perlu Dada ayam (blh guna isi udang).
  5. Anda butuh Lada sulah.
  6. Siapkan Garam.
  7. Anda butuh Sos Cili Thai.
  8. Anda butuh Cili padi 10 tangkai.
  9. Ambil 2 ulas Bawang putih.
  10. Ambil Akar ketumbar.
  11. Anda butuh Daun ketumbar.
  12. Anda butuh Sos pencicah.
  13. Siapkan Asam limau.
  14. Ambil Garam.
  15. Anda perlu Gula.
  16. Anda butuh (nak guna soa ikan pun boleh).

Lagu disitus ini diperkenankan hanya sebagai review saja. Jika anda menyukai lagu Sotong Bakar Ala Thai Sedap Bethul, silahkan membeli atau download dan streaming secara legal di situs resminya. Sotong Sumbat Bakar Sos Ala Thai. Sotong Bakar Ala Thai Grilled Squid Thai Style.

Cara memasak Sotong Bakar Ala Thai

  1. Campurkan telur, daun bawang, dada ayam, lada sulah dan garam. Masak macam nak buat telur dadar dan bagi hancur. Kemudian boleh sumbat dalam sotong dan bakar sotong sampai masak..
  2. Tumbuk semua tanda * dan masuk sos pencicah, garam, gula, perah asam limau dan daun ketumbar. Siap! Kalau nak cair boleh tambah air suam 1 atau 2 sudu..

Berikut dikongsikan cara menyediakan Resepi Sotong Phat Phet Ala Thai untuk memudahkan anda memahami resepi tersebut. Bahan-bahan dalam penyediakannya senang diperolehi di pasaraya berdekatan anda. Antara bahan-bahan yang perlu disediakan adalah. Sotong bertulang satu dan mempunyai lapan lengan serta dua tentakel yang lazimnya lebih panjang. Kepada peminat makanan berasaskan laut atau seafood di luar sana.

Gratis Download ebook Resepi