Bagaimana Memasak Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Memasak Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic Yang Lezat Simak Caranya Dibawah. #dapuribudananak #simple #mudah Cara memasak shell out resepi saya. Boleh di nikmati di rumah bersama keluarga. SOS MAGIC perencah masakan paling serbaguna antara terhebat di Malaysia!

Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic Untuk berkhidmat, sudu campuran cili ke dalam tiram, atau berkhidmat bersama. Restoran Di KL Ini Hidangkan Seafood 'Fresh' Dengan Pelbagai Sos Lazat. Jom melawat Ombak Kitchen di Bangsar dan Bukit Jelutong untuk hidangan seafood yang Untuk setiap set shell-out, anda perlu memilih antara kombo yang mempunyai ketam, crayfish, ataupun lobster. Kamu bisa membuat Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic dengan 11 bahan dan 3 langkah. Berikut ini caranya.

Bahan untuk Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic

 1. Anda butuh Minyak masak 3 sudu.
 2. Ambil Ketam 2 ekor.
 3. Ambil Udang harimau 6 ekor.
 4. Anda butuh Kepah 500 gram.
 5. Anda butuh Jagung 2 tongkol.
 6. Ambil Sos magic 9 sudu besar.
 7. Siapkan Daun kari 3 tangkai.
 8. Anda perlu Udang kering 3 sudu besar.
 9. Siapkan Halia cincang 3 sudu besar.
 10. Siapkan Cili padi 6 biji ketuk.
 11. Anda perlu Serbuk kari ikan campur daging 2 sudu besar.

Shell Out satu fenomena dan menjadi tranding kini di kalangan pengemar makanan laut. Tak tahu darimana mulanya dan siapa yang Hari ni ita tak nak cakap banyak, ita nak kongsikan satu resepi Shell Out yang sangat sedap! Ita pasti bila anda mencuba resepi ni. pasti dah tak nak dengan resepi. Karena bekerja untuk kebaikan orang lain adalah hal yang amat mulia.

Langkah-langkah membuat Shell Out Mudah Segera Dengan Sos Magic

 1. Panaskan minyak masak Masukkan halia daun kari cili padi Gaul dan Biarkan seketika..
 2. Tuangkan 3 sudu senduk kecil sos magic. Masukkan serbuk kari daging ayam..
 3. Masukkan kesemua seafood. Gaul dan tutup biarkan 5 minit. Siap!.

Kak WAN shell out, plaza padang negara booking now!! Sejak kebelakangan ini, macam-macam makanan luar negara masuk ke dalam Malaysia cumanya tak tahu halal atau tidak. Tapi sekarang mudah nak dapatkan sebab boleh homemade sendiri. Kali ini, WA nak bawakan resepi mudah dari Vietnam iaitu Vietnam Roll. Biasanya lemang dimasak dengan menggunakan buluh.

Gratis Download ebook Resepi