Bagaimana Membuat Resepi shell out homemade Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Resepi shell out homemade Yang Lezat Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Cara-Cara Memasak Shellout Homemade :) ❤ Bahan-bahan ❤ - Minyak - Butter - Bawang Putih - Bawang Merah - Rempah Kari Ikan - Cili Boh / Cili Giling - Sos BBQ.. Resipi Resepi Shell Out Homemade Oleh Lapar Lah Pulak Cookpad. Ia telah disubting dan diterbitkan dengan kebenaran.

Resepi shell out homemade Pernahkah anda memakannya? makanan ini menjadi fenomena yang sedang berkembang di kalangan peminat makanan laut. Sebenarnya, sebelum saya menulis entri ini ni beberapa bulan dari banyak kawan saya. Wah dengar nama aje. dah teruja kan.? Anda bisa menyiapkan Resepi shell out homemade dengan 8 bahan dan 3 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Resepi shell out homemade

  1. Siapkan bahan blend.
  2. Anda perlu 2 Biji bawang besar.
  3. Siapkan 1 Ganggam cili kering.
  4. Ambil 3 Ulas bawang putih.
  5. Anda perlu 2 sudu rempah kari daging.
  6. Anda butuh Gula.
  7. Siapkan Garam.
  8. Anda perlu Secukup rasa.

Shell Out satu fenomena dan menjadi tranding kini di kalangan pengemar makanan laut. Tak tahu darimana mulanya dan siapa yang memperkenalkan makanan ini ke negara kita. apa yang pasti rata-rata ramai yang sukakan makanan yang ringkas dan. Fenomena menu shell out tak silap dhia bermula dari sebuah restoran bernama Shell Out. Ramailah berpusu nak tau cara masak shellout sedap kat Sebenarnya takda lah susah mana pun nak masak shellout.

Cara memasak Resepi shell out homemade

  1. 1) Panaskan minyak sedikit & masukkan bahan yang blend tadi. 2) Tunggu sambal naik minyak masukkan rempah kari daging (2sudu) sehingga betul2 pekat. Masukkan gula, garam & perisa secukupnya.
  2. 1) Masukkan ketam. Gaul rata Ketam 2) Masukkan sotong. Gaul rata Sotong 3) Tunggu 5minit dan masukkan lala. Gaul rata Lala.
  3. 1) Last sekali masukkan udang, bunga kobis & brokoli & gaul rata (jangan letak air dulu) 2) (**Optional) Kalau ada jagung rebus.. boleh potong dan masukkan sekali. ** air tak payah letak sbb nt udang dan sotong akan keluarkan air **.

Korang hanya perlu goreng makanan laut pilihan, lepastu tuang lah kuah yang korang nak. Resepi Shellout Buttermilk Sedap Dan Mudah yang confirm semua orang boleh buat. Jangan risau kalau anda tak pandai masak. Sebut je semua dah dapat bayangkan kesedapannya. Shell out menjadi trend makanan sekarang sebenarnya mudah sahaja untuk dibuat sendiri di rumah.

Gratis Download ebook Resepi