Resep Menyiapkan Tomyam campur Yang Menggugah Selera

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Tomyam campur Yang Sempurna Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Resepi Tomyam Thai Campur Untuk Maklumat Lanjut Resepi Lawati Dapatkan resipi penuh Tom Yam Campur di: www.icookasia.com/tomyam-campur/ Kunjungi website iCook Asia di. Resepi Tomyam Thai Campur Untuk Maklumat Lanjut Resepi Lawati Dapatkan resipi penuh Tom Yam Campur di: www.icookasia.com/tomyam-campur/ Kunjungi website iCook Asia di. PenulisresepimudahKategoriTom YamMasakanHidangan Melayu, ThaiKaedah MasakanRebus, SupKesukaranSederhana.

Tomyam campur Kacau seketika tetapi jangan lama kerana takut udang. Hendak makan hidangan tomyam campur setelah memasak tomyam buat pertama kali. Saya Memasak Tomyam Campur Cara Simple. Anda bisa memasak Tomyam campur dengan 16 bahan dan 2 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Tomyam campur

 1. Anda perlu 1 . Isi ayam.
 2. Anda perlu 2 . Udang.
 3. Ambil 3 . Carrot (1 batang).
 4. Anda perlu 4 . Bawang Holland (1 biji).
 5. Anda butuh 5 . Cili padi (4 biji).
 6. Anda perlu 6 . Serai (2 batang.
 7. Ambil 7 . Daun limau purut (4 helai).
 8. Anda butuh 8 . Bawang putih (3 ulas).
 9. Ambil 9 . Halia (sebesar ibu jari).
 10. Anda butuh 10 . Daun ketumbar.
 11. Anda perlu 11 . Paste tomyam (2 sudu besar).
 12. Ambil 12 . Sos ikan (1 sudu besar).
 13. Anda butuh 13 . Sedikit gula.
 14. Anda butuh 14 . Cendawan enoki.
 15. Anda butuh 15 . Air.
 16. Siapkan 16 . Susu cair.

Dan setelah saya mencuba sendiri membuat tomyam. Resepi Tomyam Campur ini pasti akan menjadi kegemaran ramai kerana dipenuhi dengan sotong, udang dan juga ayam. Bukan itu sahaja, resepi ini juga mempunyai sayur-sayuran seperti kobis. Sebut kata makan, tidak ada yang mampu menolak.

Langkah-langkah memasak Tomyam campur

 1. Didihkan air & masukkan semua bahan-bahan di atas..
 2. Kemudian baru masukkan udang, cendawan & daun ketumbar. Perasakan dengan gula & boleh di makan..

Trend zaman sekarang pula kebanyakan suka keluar makan tengah malam. Ini kerana terdapat lambakan kedai tomyam di merata tempat. Artikel Terbaru tomyam - Tomyam memang makanan yang menggugah selera bagi mereka yang menyukai rasa pedas, asam. Asal muasal makanan Tom Yam dari Negara Thailand yang dikenal. MIE KUAH TOMYAM CAMPUR JENGKOL !!

Gratis Download ebook Resepi