Bagaimana Menyiapkan Telur Dadar Lapis Sosej Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Telur Dadar Lapis Sosej Yang Sempurna Simak Caranya Dibawah. Telud dadar bersayur,bukan telur gulung,,cara buat telur dadar menjadi sebatang, #telurdadar#resepitelur#telurgulung telur dadar special memanjang,telur. Ambik sosej yang sudah dicucuk lidi dan gulung telur yang di dalam kuali. Kemudian susun lapis kedua telur rebus tadi dan tuang lagi telur yang sudah di whisk tadi dan buat step macam itu sampai telur habis.

Telur Dadar Lapis Sosej Mulai dari telur ceplok, telur dadar, telur sambal, Balado Telur, rendang telur, Tahu Telur, opor telur dan masih banyak yang lainnya. Fimela.com, Jakarta Anak-anak pasti suka sarapan dengan telur dadar dan sosis. Agar bisa menambah selera makan, yuk buat menu sarapan mudah dan Lakukan hingga adonan habis. Anda bisa memasak Telur Dadar Lapis Sosej dengan 5 bahan dan 4 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Telur Dadar Lapis Sosej

  1. Ambil 2 biji telur (basuh bersih bersih).
  2. Anda butuh 1 batang sosej ayam/daging (di hiris nipis).
  3. Anda perlu 1/4 biji bawang besar (di mayang).
  4. Anda perlu Secubit garam.
  5. Anda perlu 3-4 sudu besar minyak masak.

Sajikan telur dadar gulung sosis dengan mayonaise dan saus cabai atau tomat. Resep Masakan Dadar Telur Goreng Khas Padang Gampang Dipraktekkan Recipes Indonesia Bunda Airin. Cara Membuat Telur Dadar Mekdi (MCD) Halo teman teman semua.. Ulam ulaman Kambing masak lemak cili api Ikan kembung goreng Telur dadar Sosej sos Telur masin Kacang panjang masak kicap Ikan tilapia goreng Kacang buncis goreng Ikan sardin sweet sour.

Cara membuat Telur Dadar Lapis Sosej

  1. Pecahkan telur ke dalam mangkuk dan kacau dengan garfu. Masukkan bawang dan sosej. Kacau rata..
  2. Panaskan minyak dalam kuali. Saya guna non stick pan je..
  3. Bila minyak dah panas masukkan telur tadi dan ratakan sosej. Biar sekejap agak agak sebelah bawah dah masak..
  4. Balikkan telur dan biarkan betul betul masak. Masa nak balikkan tu kena hati hati takut huru hara pulak sosej tu nanti. Bila dah masak boleh la angkat dan makan dengan nasi panas panas. Tadaaaa! Dah siap telur dadar lapis sosej yang simple tapi sedap ni. SELAMAT MENCUBA! 😋.

Cara membuat telur dadar yang gebu & sedap. Jangan lupa like, share & subscribe. Its telur dadar hahaha Please subscribe, like and share for more videos ! A few days ago, my friend told me to watch a fun music video called "Telur Dadar", a song made my an Indonesian Kid called. Hanya menggunakan beberapa bahan, sosej telur ini siap dihidang.

Gratis Download ebook Resepi