Resep Memasak Tauhu Begedil Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Membuat Tauhu Begedil Yang Menggugah Selera Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Tauhu Begedil & Sambal Kicap Padu Sungguh. Последние твиты от TAUHU BEGEDIL QIQI @ ATF MART (@qqtauhubegedil). So, kalau korang nak tauhu begedil boleh place order dengan cara WhatsApp kami, tekan je link ni https. Resepi Homemade Tauhu Begedil Rasa Sedap, Isi Lebih Melimpah Banyak.

Tauhu Begedil Tauhu Begedil & Sos Kicap Padu Sungguh Подробнее. Buat bebola bahan yang sudah digaul dan masukkan kedalam tauhu yang dipotong. "Teringin nak makan tauhu begedil yang viral tu. Orang cakap sedap, tapi aku sampai hari ni tak pernah rasa. Kamu bisa menyiapkan Tauhu Begedil dengan 12 bahan dan 5 langkah. Inilah caranya.

Bahan untuk Tauhu Begedil

  1. Anda perlu Sebungkus tauhu kering.
  2. Ambil 2 biji kentang.
  3. Siapkan Daun sup / bawang.
  4. Anda perlu Lobak.
  5. Siapkan Isi ayam atau daging (potong kecil²).
  6. Ambil 1 biji telur.
  7. Anda perlu Serbuk ada hitam.
  8. Anda butuh Untuk sos.
  9. Ambil Cili padi (ikut suka korang nak pedas ke sedang²).
  10. Ambil Kicap pekat.
  11. Anda perlu Gula / garam.
  12. Anda perlu Sos cili.

Tak nampak pulak orang yang jual benda tu dekat area ni.". Anda patut mencuba tauhu begedil jika belum. Begedil ialah makanan yang berbahan dasar kentang dan dilumatkan sehingga halus. Tauhu Begedil ni memang sedap dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa.

Cara membuat Tauhu Begedil

  1. Rebus kentang. Untuk cepat proses memasak boleh potong kecil kentang..
  2. Lenyek kentang yang di rebus dan masukkan daun sup atau bawang, lobak, isi ayam atau daging kemudian serbuk lada hitam dan perasakan ikut selera memasing ye..
  3. Buat lubang atas tauhu kering (Saya gunting buat X😆) Keluar kan isinya. Kemudian masukkan kentang tadi..
  4. Salutkan dengan telur kemudian goreng hingga kekuningan..
  5. Untuk sosnya goreng cili padi kemudian tumbuk atau nak biar seketul² pun boleh je. Kemudian masukkan kicap, sos cili dan perasakan ikut kesukaan memasing. Siap!.

Ramai yang takut nak cuba Namun menerusi perkongsian Puan Siti Misyati, beliau kongsikan resipi Tauhu Begedil yang. Mudahnya, Ini Resepi Tauhu Begedil Yang Laku Keras. Tune in for That Rendang Lady Zaleha Olpin's Live cooking demo - she's making Tauhu Begedil; Germany's Gotz Primke of Le Gourmand co-hosts! video berkongsi resepi tauhu begedil, tauhu begedil biasanya banyak dijual di bazaar dan pasar Stuffed-Dried-Tofu or popularly known as Tauhu Begedil in Malaysia could be your favourite hi-tea. Yummy Tauhu Begedil Recipe for all. c. Tauhu Begedil & Sambal Kicap Padu Sungguh.

Gratis Download ebook Resepi