Bagaimana Menyiapkan Tahu Begedil Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Tahu Begedil Yang Sempurna Simak Caranya Dibawah. Resepi Tauhu Begedil Mudah dan Enak - Hatie Hidayu. Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah pula dengan sambal kicap. Buat sendiri jauh lagi sedap b.

Tahu Begedil Begedil is a Malaysian term for deep fried potato patty usually eaten alongside other Malaysian curries and this is a family favourite of ours. Some like it with bits of browned mince beef but I prefer mine. CHUPZ DELIGHTS food review on Tahu Begedil. Anda bisa memasak Tahu Begedil dengan 8 bahan dan 3 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Tahu Begedil

  1. Anda perlu 2 biji kentang.
  2. Anda butuh 1 bungkus tahu pok.
  3. Ambil 1 keping daging burger.
  4. Anda perlu 1 biji bawang merah.
  5. Anda perlu 1 ulas bawang putih.
  6. Ambil Garam.
  7. Anda butuh Lada sulah.
  8. Siapkan 1 biji telur.

Untuk melihat detail lagu Tahu Begedil Simple klik salah satu judul yang cocok, kemudian untuk link. Tauhu begedil menggunakan tauhu kering dan intinya pula seakan-akan begedil (kentang lenyek yang Apapun, bagi yang susah nak jumpa tauhu begedil ni dan tak tahu nak beli di mana, bolehlah. Begedil yang dijual sekadar bahan bahan asas sahaja kerana mereka inginkan keuntungan. Teknik supaya bergedil tidak pecah ialah jangan dibalikkan begedil sehingga ia betul-betul garing.

Langkah-langkah memasak Tahu Begedil

  1. Rebus kentang sampai empuk dan ketepikan. Boleh tumis bawang merah, bawang putih dengan daging burger. Tak perlu minyak sebab daging burger tu sendiri dah berminyak. Kemudian masukkan lada sulah sedikit..
  2. Boleh kupas tahu pok tu keluarkan isinya.. bahan yang dah tumis tadi campurkan dengan kentang yang dah direbus. Letak garam sedikit. Kemudian penyek kan semua bahan..
  3. Bulat bulatkan bahan yg dah dilengek tu then masukkan dalam tahu pok tu. Untuk menggoreng tahu bergedil ni salutkan dengan telur baru cantik. Masa goreng jangan selalu balik balik kan, tunggu sampai bebetul masak baru balik kan. Baru cantik tahu nya nanti. Dah siapp 🌷🌷.

A favorite potato snack, the begedil is popular in Indonesian and Malaysian cuisines. Lihat juga resep Perkedel Tahu Viral(Tahu Begedil) enak lainnya. Resepi Begedil Daging yang sangat sedap jika dimakan bersama soto atau bihun sup. Tauhu begedil yang pernah viral suatu ketika dulu…masa zaman viral tu. Resepi Begedil Daging yang sangat sedap jika dimakan bersama soto atau bihun sup.

Gratis Download ebook Resepi