Bagaimana Memasak Tart nanas gebu🍍 Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Tart nanas gebu🍍 Yang Lezat Simak Caranya Dibawah. Hello guysss, Im back! tapi saya back dengan video tart Nanas sempat shoot,biasanya mija voice over tapi demam jadi suara macm gorilla 🦍🦍 here is the. Seperti dijanjikan dalam entri inti tart nenas sebelum ini di SINI, kali ini saya ingin kongsikan resepi tart nenas gebu gebas yang kami sediakan untuk hari raya baru baru ini. Inilah resepi baru yang saya pelajari dari Nana.

Tart nanas gebu🍍 Sebut sahaja Tart Nanas, pasti ramai suka biskut ni. Kalau jumpa biskut yang gebu dan jem nanas yang sedap, memang ralit makan. Bagi anda yang suka buat biskut, boleh cuba resipi perkongsian saudari Mariana Zainal ni. Bunda bisa menyiapkan Tart nanas gebu🍍 dengan 7 bahan dan 5 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Tart nanas gebu🍍

  1. Siapkan 250 g buttercup.
  2. Ambil 80 g gula icing.
  3. Anda perlu 1 biji telur kuning.
  4. Anda perlu 1 sudu kecil esen vanila.
  5. Ambil 350 g tepung gandum(diayak).
  6. Anda perlu 50 g tepung jagung(diayak).
  7. Anda butuh Inti nanas secukupnya.

Anda mencari resipi idea yang unik tart nenas gebu? Pineapple tart or nanas tart is a small, bite-size pastries filled or topped with pineapple jam, commonly found throughout different parts of Southeast Asia such as Indonesia (kue nastar), Malaysia (Baba Malay: kueh tae or kuih tair, Malay language: kuih tat nanas), Brunei and Singapore in various forms. As Salam, Resepi Tart Nenas Gulung Sukatan Cawan Jualan Cikgu Azlina Ina-Saya tak pasti dengan readers yang lain, tapi bagi diri saya, saya sangat menyukai cara Azlina Ina berkongsi resepinya dalam laman sosial miliknya. Caranya yang bersahaja, nampak betul dia kongsi resepi kuih.

Langkah-langkah membuat Tart nanas gebu🍍

  1. Pukul butter,gula icing,telur dan esen vanila hingga sebati..
  2. Masukkan tepung gandum dan jagung sedikit demi sedikit dan uli sampai rata. Rehatkan doh sekejap..
  3. Kemudian masukkan doh ke dalam acuan tart. Kemudian letak inti nanas ditengahnya dan gulung..
  4. Sapu kuning telur di atasnya..
  5. Bakar dalam ketuhar selama 25minit pada suhu 170°c..

Tart ni memang jarang jumpa, tapi rasanya sangat sedap, rangup dan tidak terlalu gebu. Resepi Tart Nenas - Pelajari masakan dengan Resepi Tart Nenas Gebu. Perkongsian Resepi Kuih Tart Nenas Gulung istimewa untuk juadah perayaan. Tart ni memang jarang jumpa, tapi rasanya sangat sedap, rangup dan tidak terlalu gebu. Hello guysss, Im back! tapi saya back dengan video tart Nanas sempat shoot,biasanya mija voice over tapi demam jadi suara. ok.hari nie yuk nak share resepi tart nenas. resepi tart nenas nie.memang sedap lar.gebu dan ringan je. klau makan memang melt kat dalam mulut tau. resepi tart nie.yuk dah cuba dan ciap buat niaga lagi tahun lepas.hihi. banyak balang jgak habis.dah mmang sedap kan.hahaha.

Gratis Download ebook Resepi