Resep Memasak Cucur Udang Rangup Yang Nikmat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Membuat Cucur Udang Rangup Yang Lezat Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Keenakan cucur udang boleh anda rasai apabila pertama kali menggigitnya. Rasa rangup dan lembut pada bahagian dalam pasti membuat anda rasa cukup teruja, apatah lagi menikmatinya. Kuih cucur udang antara kuih yang menjadi kegemaran ramai.

Cucur Udang Rangup Macam cucur udang biasa tu cuma tambah isi jagung je Rasa manis je. tak sedap lah kan. Tips Cucur Udang Lembut dan Rangup. CUCOQ UDANG ni memang favorite keluarga ahkak. Bunda bisa menyiapkan Cucur Udang Rangup dengan 9 bahan dan 4 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Cucur Udang Rangup

  1. Ambil Bahan utama.
  2. Siapkan 2 1/2 cwn tepung gandum.
  3. Anda butuh 1/2 mangkuk taugeh.
  4. Anda butuh 1/2 mangkuk kucai (potong pendek).
  5. Anda perlu 1 cwn udang putih.
  6. Anda butuh 2 cwn air suam.
  7. Anda butuh 2 cwn minyak (untuk menggoreng).
  8. Anda butuh Bahan perasa.
  9. Ambil 1 tsp garam.

Boleh juga tengok video ni di channel ahkak untuk masak memasak *dapoq mak hang* Jangan lupa support ahkak. Cucur udang merupakan sebuah hidangan ringan yang sedap untuk dinikmati pada waktu petang. Cucur udang yang paling sedap sudah tentunya yang sentiasa rangup biarpun ianya telah sejuk. Memang best la resepi cucur udang rangup ni.

Cara memasak Cucur Udang Rangup

  1. Sediakan bahan.Masukkan dalam bekas kucai +taugeh+udang+tepung gandum +garam.Gaul rata+air suam. Kacau hingga sebati.
  2. Panaskan minyak dengan api sederhana.Ambil sesudu bancuhan dan masukkan ke dalam minyak.Ulang lagi..
  3. Balik2kan cucur tadi.Goreng sehingga kekuningan dan masak.Angkat dan toskan..
  4. Boleh dihidangkan bersama sos cili Thai..

Boleh anda buat sendiri di rumah. Untuk mendapatkan cucur udang yang rangup , anda harus cuba resepi ini. Resepi cucur udang rangup sedap atau apapun resepi tidak boleh memuaskan semua pihak yang membaca. Apa yang mustahak dalam memperkenalkan resepi ialah sejarah resepi, asas resepi. Cucur Udang Rangup Bersama Sos Pencicah Sukatan Cawan dan Gram beserta tips untuk menggoreng. resepi cucur udang rangup mamak, cucur udang alor gajah, cucur udang rangup kuah kacang, cucur udang azie kitchen, sos cucur udang, cucur ikan bilis, cucur udang sukatan cawan.

Gratis Download ebook Resepi