Bagaimana Membuat Gluten free Ayam Goreng Rangup Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Membuat Gluten free Ayam Goreng Rangup Yang Lezat Ikuti Caranya Dibawah. Terima Kasih sudi singgah lagi di channel Kak Ros ni. Cempedak Goreng Rangup versi Gluten Free. Kadang teringin gak nak buat cempedak goreng rangup tanpa letak tepung gandum.

Gluten free Ayam Goreng Rangup X perlu lagi ke fastfood restaurant untuk menikmati hidangan ayam rangup dan lazat. Part ni adalah bahagian ayam yg paling tinggi kadar lemak nya, so makan ala kadar je tau walaupun sedap sangat. Goreng garing macam ni lagi lah tak Kalau buat sup tu bukan main lagi terasa lemak nya (tu yg sedap sangat tu) tapi kalau goreng macam ni garing rangup tak jemu makan banyak pun. Kamu bisa menyiapkan Gluten free Ayam Goreng Rangup dengan 12 bahan dan 4 langkah. Baginilah caranya.

Bahan untuk Gluten free Ayam Goreng Rangup

  1. Anda perlu Adunan tepung rangup Gluten Free.
  2. Siapkan 4 sudu besar tepung beras.
  3. Anda perlu 2 sudu besar tepung jagung Non GMO atau.
  4. Anda perlu 2 sudu besar tepung ubi kayu.
  5. Anda perlu 1 sudu kecil mixed herbs.
  6. Anda perlu 1 sudu kecil baking soda.
  7. Siapkan 1/2 sudu kecil garam Himalaya.
  8. Siapkan Perapan.
  9. Anda perlu 4 hingga 5 bahagian ayam dipotong.
  10. Anda butuh 2 ulas bawang merah dipotong.
  11. Ambil 4 ulas bawang putih dipotong.
  12. Ambil 1 tangkai daun kari (optional).

Nak tau cara masak ayam goreng berempah yang rangup dan penuh perisa? Cuba resepi disini yang berserta video menyediakan ayam dan tip-tip khas dari Memang tidak boleh dinafikan yang ayam goreng ialah salah satu makanan paling digemar orang ramai! Rupanya rahsia sotong goreng tepung jadi rangup terletak pada tepung. Resepi rahsia ni korek dari Bukanke kalau goreng jadi lembik?

Cara membuat Gluten free Ayam Goreng Rangup

  1. Bersihkan ayam. Tos sampai betul-betul kering..
  2. Adun bahan tepung rangup. Salut pada ayam untuk 30 minit (salutan pertama). Perap bersama bawang putih dan bawang merah dihiris. Jika suka masukkan beberapa helai daun kari. Kemudian ulangi langkah hingga 2 ke 3 salutan untuk kesan lebih rangup.
  3. Goreng secara deep fry.
  4. Sedia dinikmati. Krup krap rangup!.

Rupanya rahsia sotong goreng tepung jadi rangup Sedang-sedang saja. Kacau rata telur ayam masukkan dalam mangkuk asing. Semua orang suka Ayam Goreng, bukan? Bermacam versi ayam goreng boleh dijumpai di Malaysia seperti ayam goreng berempah, ayam penyet, ayam goreng McD, ayam goreng KFC, Korean Fried Chicken dan. Ayam goreng is an Indonesian and Malaysian dish consisting of chicken deep fried in oil.

Gratis Download ebook Resepi