Cara Menyiapkan Wanpaku Telur Rebus dan Tuna Yang Menggugah Selera

Enak, Lezat dan Nikmat.

Resep Menyiapkan Wanpaku Telur Rebus dan Tuna Yang Lezat Ikuti Caranya Dibawah. Wanpaku telur rebus dan tuna menjadi pilihan. Lihat juga resipi-resipi untuk Wanpaku sandwish tuna. Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami.

Wanpaku Telur Rebus dan Tuna Seterusnya, susunkan ayam, tuna, telur dan sayur secara berselang-seli. Balutkan sandwich dengan kertas minyak atau aluminium foil dengan kemas. WANPAKU SANDWIC ( INTI SARDIN, AYAM REBUS & TELUR HANCUR) BAHAN-BAHAN: Roti wholemeal; Sardin - dimasak dan. Bunda bisa menyiapkan Wanpaku Telur Rebus dan Tuna dengan 9 bahan dan 8 langkah. Baginilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Wanpaku Telur Rebus dan Tuna

 1. Ambil 1/2 biji tomato dihiris.
 2. Anda butuh 4 keping lettuce.
 3. Ambil 2 biji telur direbus.
 4. Anda butuh 2 sudu besar mayonese.
 5. Anda butuh 1 sudu besar butter.
 6. Anda perlu 1/2 sudu kecil black pepper.
 7. Ambil 1/2 sudu kecil garam.
 8. Ambil 2 keping roti.
 9. Ambil 1 sudu besar tuna dalam tin.

Letakkan tuna (terpulang nak letak banyak mana) Susun capsicum merah dan kuning, letakkan telur rebus (di bahagian tengah roti) Kemudian lapis dengan karot dan timun Jepun. Kemudian susun buah kiwi, tomato dan salad. Akhir sekali letak roti sekeping lagi bahagian atas. Baca Sini: Wanpaku Tuna Sando, Sandwich Viral Stail Jepun Penuh Warna Warni!

Cara membuat Wanpaku Telur Rebus dan Tuna

 1. Rebus telur..
 2. Masukkam telur di dalam mangkuk dan masukkan mayonese, black pepper, dan garam. Lenyekkan bahan-bahan tersebut..
 3. Masukkan tuna. Gaul kesemua telur dan tuna tersebut..
 4. Sediakan 2 keping roti. Sapu butter. Letakkan lettuce..
 5. Letak tomato..
 6. Letak campuran telur rebus tadi..
 7. Letak tomato.
 8. Akhirnya letak lettuce dan tutup dengan roti..

Cara Mudah Rebus Telur Kupas Kulit Isi Tak Lekat, Cantik Kejadiannya. Memang tidak dinafikan ia nya memang hidangan yang sihat dan lengkap. Wanpaku Sandwich atau Wanpaku Sando merupakan cara terbaharu orang di Jepun mengamalkan diet yang sihat. Bila lihat sahaja rupa Wanpaku Sandwich ini, pasti anda akan terliur kerana kepadatan isi yang dikepit bersama roti wholemeal. Namun, pengambilan Wanpaku Sandwich ini ternyata dapat mengenyangkan perut dalam jangka masa yang panjang.

Gratis Download ebook Resepi