Bagaimana Menyiapkan Wanpaku tempe cendawan kukur Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Menyiapkan Wanpaku tempe cendawan kukur Yang Nikmat Ikuti langkah-langkahnya Dibawah. Lihat juga resipi-resipi untuk Wanpaku tempe cendawan kukur. Wanpaku tempe cendawan kukur tempe potong halus • bawang putih • Roti tawar • Sos mayonise berkeju • sk lada hitam berperisa • sk serbuk sayur sos sifu • cendawan kukur • lobak dipotong halus Wanpaku tempe cendawan kukur tempe potong halus • bawang putih • Roti tawar • Sos mayonise berkeju • sk lada hitam berperisa • sk serbuk sayur sos sifu • cendawan kukur • lobak dipotong halus Cendawan kukur biasanya dikutip dan dikeringkan sebelum dijual. Lihat juga resep Pangek kanja cendawan kukur enak lainnya.

Wanpaku tempe cendawan kukur Untuk sekilogram gandum dapat … Continue reading → Cendawan kukur juga dikenali sebagai kulat sisir. Tidak ramai mengenalinya terutamanya golongan muda dan juga orang bandar. Suatu ketika dahulu, cendawan kukur biasanya dapat dinikmati hanya selepas hujan. Bunda bisa memasak Wanpaku tempe cendawan kukur dengan 14 bahan dan 3 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Wanpaku tempe cendawan kukur

  1. Anda perlu 1 keping tempe potong halus.
  2. Siapkan 2 ulas bawang putih.
  3. Anda perlu Roti tawar.
  4. Anda butuh Sos mayonise berkeju.
  5. Ambil 1 sk lada hitam berperisa.
  6. Anda butuh 1 sk serbuk sayur sos sifu.
  7. Siapkan 50 gm cendawan kukur.
  8. Ambil 20 g lobak dipotong halus.
  9. Anda perlu 20 g kobis unggu.
  10. Anda butuh 1 sb serbuk kari rendang.
  11. Ambil Minyak untuk mengoreng.
  12. Anda butuh 1 biji telur goreng.
  13. Anda perlu 1/2 sd k garam.
  14. Anda perlu 20 g salat bulat.

Selepas hujan, cendawan ini mengembang dan menjadi lembut. Artikel kali ini kami tumpukan kepada pengurusan cendawan tiram kelabu. Pada artikel lain kita akan mendalami cendawan … Continue reading → CENDAWAN KUKUR (Schizophyllum commune) adalah sejenis cendawan pada kayu reput dari keluarga Schizophylaceae. Keluarga cendawan Schizophylaceae mempunyai banyak spesis yang Tumbuh pada batang kayu untuk proses pereputan.

Cara membuat Wanpaku tempe cendawan kukur

  1. Hiris bawang putih dan goreng kan ia bersama tempe dan cendawan kukur.. dan letakkan serbuk kari goreng sehingga garing dan masak kemudian lelakkan perisa serbuk sayur sos sifu dan sedikit garam. Setelah tempe dan cendawan kukur masak campurkan bersama sedikit sos mayonis berkeju...
  2. Kemudian roti tawar disusun berselang seli.... dengan bahan2 wanpaku tadi...
  3. Siap bolehlah dipotong...

Di Malaysia cendawan kukur dari pokok kayu getah merupakan jenis yang paling popular di kutip untuk dijadikan bahan makanan yang sangat enak dan berkhasiat. Masak cendawan sisir atau juga dikenali sebagai cendawan kukur ni dah agak lama jugak ni. Cuma tak sempat nak update je. Tak terkejar rasanya nak update blog dua tiga kali sehari. Dapat sehari sekali pun kira okay dah.

Gratis Download ebook Resepi