Resep Memasak Wanpaku Telur Hancur Yang Sempurna

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Wanpaku Telur Hancur Yang Menggugah Selera Simak Caranya Dibawah. Telur hancur; Bawang merah (dihiris halus) Kobis ungu (dihiris halus) Lobak merah (dihiris halus) Salad; Cara-cara. Susunkan sayur di atas roti sebagai lapisan pertama. Seterusnya, susunkan ayam, telur hancur, sardin dan sayur secara berselang seli.

Wanpaku Telur Hancur Lapiskan dengan daun salad di kedua-dua belah roti diikuti dengan telur hancur dan sosej yang telah di masak dan dipotong. Tambahkan sos cili dan mayonis serta lapiskan lagi dengan daun salad. Satukan kedua-dua belah roti tersebut dan balut Wanpaku dengan kemas menggunakan kertas pembalut makanan tersebut. Anda bisa memasak Wanpaku Telur Hancur dengan 12 bahan dan 6 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Wanpaku Telur Hancur

 1. Anda perlu 2 keping roti (kami guna sourdough).
 2. Anda butuh 1 sudu besar mayonis (kami buat sendiri).
 3. Ambil 2 sudu besar sos cili (juga homemade).
 4. Anda perlu 1 biji telur.
 5. Siapkan 1 sudu teh serbuk kari.
 6. Anda perlu 1/2 sudu teh Garam Himalaya.
 7. Anda butuh Sayuran pilihan.
 8. Ambil 1/2 batang lobak merah.
 9. Ambil 1/2 batang timun zucchini.
 10. Anda butuh 1/2 biji lada benggala hijau.
 11. Anda perlu 100 gm salad Romaine.
 12. Ambil 10 biji tomato ceri.

Wanpaku Sandwic Roti wholemeal/ roti biasa gardenia Isi ayam /nuggets Sosej Kubis ungu-hiris halus Lobak merah -potong panjang Timun Jepun - potong panjang Telur hancur Salad hijau - hiris halus Mayonis Sos cili. Wanpaku Sandwich atau Wanpaku Sando merupakan cara terbaharu orang di Jepun mengamalkan diet yang sihat. Bila lihat sahaja rupa Wanpaku Sandwich ini, pasti anda akan terliur kerana kepadatan isi yang dikepit bersama roti wholemeal. Namun, pengambilan Wanpaku Sandwich ini ternyata dapat mengenyangkan perut dalam jangka masa yang panjang.

Cara membuat Wanpaku Telur Hancur

 1. Sayur dibersihkan dan ditos kering. Lobak merah, lada benggala dan timun dihiris halus memanjang. Tomato ceri belah dua. Sayur salad di ceraikan satu-satu daunnya..
 2. Panaskan minyak. Pecah telur. Masukkan sedikit hirisan lada benggala. Kacau dan hancurkan telur menggunakan sudip. Masukkan serbuk kari dan garam..
 3. Masa untuk menyusun sayuran. Sayuran perlu disusun memanjang dan dipadatkan supaya mendapat hasil yang kemas dan sedap. Lapisan pertama alas dahulu 3 keping salad. Diikuti dengan lobak merah, timun dan mayonis. Kemudian tomato dan telur hancur. 'Bahan lembut perlu ditengah sandwich supaya mudah untuk dimakan..
 4. Balut dengan kertas. Tekan dengan tapak tangan untuk memadatkan sandwich..
 5. Gunakan pisau yang betul-betul tajam untuk potong di tengah sandwich..
 6. Cantik lan kejadiannya? Sihat tanpa perlu sos komersil, perasa keju sintetik dan lain-lain. Sandwich the way it is. Healthier..

Seterusnya, susunkan ayam, tomato, telur hancur, cheese dan lobak merah secara berselang seli. Balutkan sandwich dengan kertas wrap makanan dengan kemas. Potong sandwich kepada dua bahagian menggunakan pisau roti. Biasanya kita menikmati telur hancur kosong, apa kata kali ini anda cuba resepi telur hancur ala Jordan ini? Lihat juga resipi-resipi untuk Wanpaku sandwish tuna.

Gratis Download ebook Resepi