Resep Menyiapkan Wanpaku Telur & Sardin Yang Enak

Enak, Lezat dan Nikmat.

Bagaimana Menyiapkan Wanpaku Telur & Sardin Yang Nikmat Simak Caranya Dibawah. Letakkan salad, telur, hirisan timun, tomato, lobak merah dan kepingan keju mozarella. Lapiskan kepingan telur yang kedua dan taburkan lada hitam dan lada sulah. Balut Wanpaku dengan plastik pembungkus dengan kemas dan potong kepada dua bahagian.

Wanpaku Telur & Sardin Ini untuk memastikan anda mendapat tekstur yang menarik! Wanpaku Sandwich atau Wanpaku Sando merupakan cara terbaharu orang di Jepun mengamalkan diet yang sihat. Bila lihat sahaja rupa Wanpaku Sandwich ini, pasti anda akan terliur kerana kepadatan isi yang dikepit bersama roti wholemeal. Anda bisa memasak Wanpaku Telur & Sardin dengan 12 bahan dan 7 langkah. Inilah langkah-langkahnya.

Bahan untuk Wanpaku Telur & Sardin

  1. Siapkan 2 keping roti canadian purple wheat.
  2. Siapkan 1/2 sudu besar marjerin.
  3. Ambil 4 helai daun salad.
  4. Ambil 1/4 batang karot.
  5. Siapkan 1/4 biji lada benggala kuning.
  6. Ambil 1 potong tomato.
  7. Siapkan 1/8 biji kubis ungu.
  8. Ambil 2 cubit lada hitam.
  9. Siapkan 1 biji telur.
  10. Anda butuh 1 ekor sardin dalam tin.
  11. Siapkan 1 sudu besar mayonis.
  12. Anda perlu 1 helai kertas untuk membalut.

Namun, pengambilan Wanpaku Sandwich ini ternyata dapat mengenyangkan perut dalam jangka masa yang panjang. Seterusnya, susunkan ayam, tomato, telur hancur, cheese dan lobak merah secara berselang seli. Balutkan sandwich dengan kertas wrap makanan dengan kemas. Potong sandwich kepada dua bahagian menggunakan pisau roti.

Cara memasak Wanpaku Telur & Sardin

  1. Sediakan bahan-bahan..
  2. Pukul sebiji telur bersama lada hitam. Panas marjerin dan goreng telur seperti telur dadar..
  3. Sapu manja marjerin pada roti. Letakkan salad atas roti..
  4. Letakkan kubis ungu, karot dan telur..
  5. Letakkan lada benggala, karot dan sardin yang telah digaul bersama mayonis..
  6. Letakkan tomato, kubis ungu lagi dan daun salad..
  7. Balut dengan kemas dan potong. Boleh dihidangkan..

Wanpaku Sandwich Wrap siap untuk di hidang bersama sos atau tabur dengan lada putih atau lada hitam Bukan sahaja menyihatkan tetapi juga wanpaku akan kelihatan lebih menarik dan menyelerakan untuk di makan. Resepi wanpaku rendah kalori semestinya kena elakkan penggunaan sos dan mayonis. RESEPI : PELBAGAI JENIS WANPAKU SANDWICH Hi! kalau korang perasan la, duk scroll fb mesti ternampak post pasal "wanpaku sandwich" kan? pastu mesti tertanya tanya apa benda wanpaku sandwich ni? wan paku jual sandwich ke 😂😅 lepas search kat youtube oh rupanya sandwich yang asal dari jepun. kalau tengok dari rupa sandwich tu, sekali makan memang kenyang cerita dia. Kalau tengok saiz Wanpaku Sandwhich memang agak besar dan penuh dengan isi.

Gratis Download ebook Resepi