Cara Memasak Wanpaku sandwich ayam bakar Yang Lezat

Enak, Lezat dan Nikmat.

Cara Memasak Wanpaku sandwich ayam bakar Yang Sempurna Simak Caranya Dibawah. Resepi Wanpaku Sandwich ini unik sekali kerana ia mempunyai inti protein dan sayur yang disusun secara berselang-seli. Ini untuk memastikan anda mendapat tekstur yang menarik! Resipi sedap dan mudah untuk Sandwich Wanpaku Anak Malaysia. #sarapan Sandwich ni viral katanya.

Wanpaku sandwich ayam bakar Tengok kat rak barang dapur ada tuna dalam tin. Lihat juga resipi-resipi untuk Wanpaku sandwish tuna. Lihat juga resipi-resipi untuk Wanpaku sandwish tuna. Bunda bisa memasak Wanpaku sandwich ayam bakar dengan 9 bahan dan 4 langkah. Inilah caranya.

Bahan untuk Wanpaku sandwich ayam bakar

 1. Anda butuh Roti wholemale.
 2. Anda butuh Isi ayam(bhgian dada).
 3. Siapkan Salad.
 4. Anda perlu Timun jepun.
 5. Siapkan Tomato.
 6. Siapkan Carrot.
 7. Siapkan Kobis unggu.
 8. Anda perlu Dressing.
 9. Siapkan Cling Wrap.

Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami. Sepanjang cabaran #wanpaku berlangsung hampir setiap hari dot tengok orang lain upload berbagai versi Wanpaku Sandwich. Pertama kali mencuba membuatnya alahai!mencabar betul nak menyiapkannya,perlu kesabaran yang tinggi untuk hasilkan sandwich yang cantik,kemas dan tersusun rapi. Rasanya ini kali pertama dan terakhir kot! 😂,hanya untuk cabaran ini sahaja.

Langkah-langkah memasak Wanpaku sandwich ayam bakar

 1. Ayam diperap dgn minyak zaitun, garam pink, madu, lada hitam dan dibakar atas pan@ oven kemudian letak dressing roasted sesame secukupnya..
 2. Sayuran segar direndam dengan air garam ditos dan dikeringkan..
 3. Letak roti atas cling wrap mula dengan salad, ayam,timun carrot, ayam.,kobis unggu, tomato salad, dan tutup dengan roti. Tekan skit supaya senang nk wrap...
 4. Balut kemas2.... Simpan dlm peti ais dulu kemudian baru potong...pastikan potong melintang dgn bahan yang yg dah disusun baru nmpk cantik potongan sayur ayam tu.. Siap.

Wanpaku Sandwic atau juga dikenali sebagai Wanpaku Sando adalah sandwic stail terbaru dari Jepun yang sedang trending dan jadi 'kegilaan' ramai di seluruh dunia. Dihasilkan dari kepingan roti yang dilapis dengan pelbagai jenis sayur dan bahan-bahan berwarna warni, sajian Wanpaku Sandwic ini tentunya antara sajian sihat yang anda boleh cuba. Lihat juga resep Wanpaku Sanwich enak lainnya. Suwir atau potong daging ayam bakar. Jika menggunakan daging ayam mentah, bumbui dengan merica, garam, dan rosemary bubuk.

Gratis Download ebook Resepi